ROG — найкращі ноутбуки для геймерів. Але чи тільки для них?

1

Republic of Gamers (ROG) — відомий бренд від компанії ASUS, який випускає ігрові ноутбуки високої потужності та відповідного яскравого дизайну. Але якщо в ігровому ком’юніті про ROG всі знають і люблять, то про те, що ці ноутбуки ідеальні й для іншої діяльності — не всі. А саме — вони точно стануть у пригоді студентам технологічних спеціальностей і власне практикам. Розповідаємо про три ігрових ноутбуки ROG, які чудово підходять як для ігор, так і для навчання і роботи.

ROG Flow X13 (2023) GV302

ROG Flow X13 (2023) GV302 – це компактний 13,4-дюймовий ноутбук, оснащений у максимальній конфігурації 8-ядерним процесором AMD Ryzen 9 7940HS, відеокартою NVIDIA GeForce RTX 4070, 32 гігабайтами швидкісної оперативної пам’яті та SSD місткістю 1 ТБ. Його сенсорний дисплей з роздільною здатністю WQXGA, частотою оновлення 165 Гц і співвідношенням сторін 16:10 може розкриватися на повні 360 градусів, тобто цей ноутбук може працювати і як планшет.

Звісно, цей ноутбук створено з першочерговою метою задовольнити геймерів. Але ж оскільки вимоги в геймерів дуже високі, то і з іншими задачками на потужність він прекрасно впорається. Вивчаєте комп’ютерну графіку, редагуєте відео чи пробуєте сили в анімації або розробці ігор? ROG Flow X13 забезпечить вас усією необхідною обчислювальною потужністю. На ньому ідеально працюють не тільки всі сучасні ігрові рушії, як-от Unity, але і популярні системи проєктування, наприклад від Autodesk. Тож розробка програмного забезпечення, створення ігор та 3D-моделювання на цьому ноутбуці — саме задоволення. 

Крім того, як і на кожному пристрої в лінійці Flow, на X13 можна розширювати графічну потужність шляхом підключення до зовнішніх відеокарт серії XG Mobile. Ця графічна док-станція може містити відеокарту NVIDIA GeForce RTX 4090 для ноутбуків із максимальною графічною потужністю (TGP) 150 Вт, а також додаткові периферійні інтерфейси.

Ну, і бонус наостанок: ROG Flow X13 2023-го модельного року є дуже компактним пристроєм. Товщина — всього 16,7 мм та маса якихось 1,3 кг, тобто X13 влізе в будь-яку звичайну сумку чи рюкзак, де залишиться ще багато місця для решти речей. А технологія швидкого заряджання через порт USB-C відновлює заряд з 0 до 50% всього за 30 хвилин. Портативність і мобільність — це про новий ROG Flow X13. 

Крім всього описаного тут, виробник вмістив у ноутбук ну дуже багато різних технологій і зручностей, детально про всі читайте за посиланням.

ROG Strix G16/18 (2023) G614/814

Нові 16- та 18-дюймові ноутбуки ROG Strix G теж створені для геймерів, але якщо ви поєднуєте геймерство з навчанням, роботою і потребуєте серйозний інструмент для цього — це ваш ідеальний вибір. Ці ноутбуки досить великі, дуже комфортні, і їх можна порівняти з повнофункціональними настільними ПК. Вони не такі легкі та мобільні, як Flow X13, але і вони не підведуть вас, якщо треба бути мобільним.

Існує велика кількість конфігурацій ROG Strix G16/18, максимальна з яких складається з процесора Intel Core i9-13980HX, відеокарти NVIDIA GeForce RTX 4090, 32 гігабайт оперативної пам’яті та SSD на 1 ТБ.

Для того, щоб обчислювальні компоненти цих ноутбуків могли працювати на максимумі можливого, їх оснащено новітньою версією фірмової інтелектуальної системи охолодження ROG Intelligent Cooling. Ця система має рідкометалевий термоінтерфейс на процесорі та цілих три вентилятори охолодження, які не дадуть цій потужній машині перегрітися.

ROG Strix G має цілий ряд деталей, що роблять його особливим. Точковий візерунок на кришці дисплея, штриховані вентиляційні отвори, фірмові текстові елементи на корпусі — все це забезпечить естетичну насолоду під час гри, навчання та роботи. А велика прогумована вставка надійно утримує ноутбук на місці під час роботи та гри, а при перенесенні не дає йому вислизнути з пальців. 

Обрати свою ідеальну конфігурацію Strix G можна тут

ROG Zephyrus G14 (2023) GA402

ROG Zephyrus G14 — це нова версія 14-дюймового ігрового ноутбука, відомого своїм сміливим і дійсно унікальним дизайном. На кришці пристрою є спеціальний дисплей AniMe Matrix, який можна запрограмувати так, щоб на ньому відображалися текстові повідомлення або системні сповіщення, щоб вона реагувала на ваше джерело звукового сигналу в реальному часі або відображала анімацію, яку ви створили самостійно. Це щось неймовірно красиве, і це треба бачити.

У максимальній конфігурації Zephyrus G14 має процесор AMD Ryzen 9 7940HS, відеокарту NVIDIA GeForce RTX 4090, 32 гігабайти оперативної пам’яті та SSD на 1 ТБ. Система охолодження ROG Intelligent Cooling також присутня, тож про перегрів можна не думати. 

Цей малюк (так, він компактний і легкий) може бути оснащений виразною панеллю ROG Nebula HDR із частотою оновлення 165 Гц і підсвічуванням Mini LED. Вона дозволяє розгортати дисплей ноутбука на 180° для різних варіантів використання. Без сумніву, ROG Zephyrus G14 чудово підходить для тих, хто навчається працювати з графікою, анімацією тощо.

Неможливо коротко описати всі фішки цього ноутбука, його варто бачити та тестувати.


Отже, ROG від ASUS — це одна з найпотужніших пропозицій на ринку ноутбуків. Вони створені, щоб задовольнити найвимогливіших користувачів. На ці ноутбуки можна покластися, навіть якщо ваші задачі вимагають максимально доступної потужності

Придбати ці та інші ноутбуки ASUS можна в широкій мережі партнерів компанії в нашій країні, а також в офіційному онлайн-магазині ASUS Україна, який є зручним, швидким і пропонує якісне обслуговування по всій Україні (за винятком тимчасово окупованих територій).

Залишити коментар

Коментарі | 1

  • ROG це повний треш:
    1. По-перше на клавіатурі неможливо друкувати, постійно не дотискаються клавіші, хоча на десятках інших ноутбуків у мене такої проблеми не виникало. І це прямо критично, т.к. з 10 натискань спрацьовують в районі 8, тобто друкувати швидко тупо неможливо.
    2. Були проблеми з синім екраном, а міжнародна гарантія з якихось причин в Україні не працює (купував ноут у США), проблему не полагодив, але вона плюс мінус заморозилась примусовим зниженням частоти процесора. Тепер начебто синього екрана нема або він виникає рідко але грати я теперь на повний максімум не можу.

    В общем крайне не рекомендую цей ноутбук!

Пошук