Заснований українцем Deskree залучив $1,5 млн. Він заміняє DevOps та архітекторів ПО

Заснований українцем хмарний сервіс для nocode-побудови бекенд-інфраструктури Deskree залучив $1,5 млн посівних інвестицій. Про це повідомляє Siliconcanals. Інвесторами виступили фонди Forum Ventures, Hustle Fund, N49P, Flair Ventures, ZAKA VC, League of Innovators, AAl VC, а також українські Flyer One Ventures та Vesna Capital.

Стартап планує витратити гроші на залучення користувачів по всьому світу, розробку нових продуктів та партнерство з хмарними провайдерами, включаючи Amazon Web Services та Microsoft Azure упродовж наступних 12 місяців.

Наразі у Deskree 10 000 користувачів, переважно з Північної та Південної Америки. Ще рік тому їх було всього 300.

Детальніше про Deskree 

  • На побудову бекенд-інфраструктури нового проекту як правило витрачають в середньому 20 тижнів та $100 000. Українець Дмитро Гречко в 2021 році захотів вирішити цю проблему. В рамках своєї ІТ-компанії Deskree Studio він засував внутрішній стартап, на меті якого було оптимізувати побудову бекенд-інфраструктури для клієнтів.

«Коли у мене була своя студія розробки ПО, Deskree Studio, моя команда постійно робила одне й те саме для клієнтів – ми брали їхню інфраструктуру та будували для них серверну частину. Клієнти платять погодинно, тож для них це було дорого, а для нас – нудно робити одне й те саме знову і знову. Тож спочатку ми створили інструмент з шаблонами модулів для внутрішнього використання. Ми застосовували їх для різних проектів, що дуже пришвидчувало роботу. Побудувавши десятки проектів у такий спосіб та отримавши фідбек від клієнтів, ми зрозуміли, що існує зовнішня потреба в такому інструменті. Клієнти питали, чи можуть вони його використовувати. Так зʼявився Deskree», – розповів Гречко в інтервʼю Siliconcanals.

  • Deskree орієнтований як на СМБ, так і великі корпорації. Платформа спрощує створення серверної інфраструктури, усуваючи потребу в дорогих спеціалістах DevOps і хмарних архітекторах.

«Я ніколи не розумів, чому хмарна інфраструктура така невиправдано складна і чому власники бізнесу повинні платити величезні гроші за її створення. За допомогою Deskree стартап може створити складну серверну інфраструктуру за лічені хвилини», — каже Гречко.

«Наш клієнт створив бекенд для платформи за 4 дні замість чотирьох місяців, які він спочатку планував. Це була глобальна компанія з промислового прибирання, яка виділяла на це $40 000; в результаті він витратив лише $400. Потім ми розширили проект зі 100 запитів API на годину до 1,5 мільярда запитів».

  • Deskree пропонує зручний веб-інтерфейс, який дозволяє клієнтам налаштовувати свої вимоги до інфраструктури, яку Deskree потім створює. Кожен проект, побудований на Deskree, є автономною мікросервісною інфраструктурою, створеною в Google Cloud.
  • Без Deskree користувачі змушені розбиратися в різноманітних хмарних постачальниках і послугах, а також з відповідними витратами, мережею, моніторингом і питаннями безпеки.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук