Microsoft Surface event: представлено 2 ноутбука, новий планшет та AI оновлення Windows

Microsoft провела захід Surface event, на якому презентувала два нові ноутбуки Surface Laptop Studio 2 та Surface Laptop Go 3, а також новий планшет Surface Go 4. Крім того, як повідомляє CNBC, компанія також розкрила подробиці оновлення Windows 11 та вихід Microsoft 365 Copilot.

Surface Laptop Studio 2 та Surface Laptop Go 3

Surface Laptop Studio 2 має зовнішній вигляд схожий на оригінальну модель, випущену у 2021 році. Його можна використовувати як звичайний ноутбук із клавіатурою, але клієнти також можуть розкласти його та використовувати як планшет.

Він оснащений прцесором Intel 13-го покоління, а також графічним чіпом на вибір користувача: GeForce RTX 4050 або 4060 або RTX 2000 Ada Generation. Моделі з відеокартою Nvidia будуть поставлятися з блоками живлення на 120 Вт. Також можна буде обрати версію з інтегрованою графікою з Intel Iris Xe.

Microsoft також додала один традиційний порт USB-A разом із пристроєм для читання карт MicroSD. Користувачі зможуть вибрати до 64 ГБ оперативної пам’яті порівняно з максимумом 32 ГБ у першій ітерації.

Surface Laptop Go 3 — це останнє оновлення ноутбука початкового рівня від Microsoft. Він має 12,4-дюймовий сенсорний дисплей і працює на процесорі Intel 12-го покоління. За словами компанії, це найлегший і найпортативніший ноутбук Microsoft, вагою 1.1 кг. 

Microsoft заявила, що акумулятора нового ноутбука вистачить на 15 годин, у порівнянні з 13,5 годинами у його попередника. З точки зору продуктивності, пристрій на 88% швидше, ніж оригінальна модель.

Surface Go 4

Microsoft також анонсувала Surface Go 4, останню мініатюрну версію планшета Surface Pro, яка доступна виключно для організацій. Surface Go 4 можна приєднати до монітора, використовувати як ноутбук із підключеною клавіатурою або як планшет із сенсорним екраном.

Він оснащений процесором Intel N200. Surface Go 4 також має 10,5-дюймовий сенсорний дисплей і підтримує 12,5 годин автономної роботи, що є збільшенням порівняно з 11 годинами автономної роботи, пропонованими Surface Go 3.

Випуск Microsoft 365 Copilot для великих компаній

З новин штучного інтелекту — великі організації зможуть почати платити за Microsoft 365 Copilot з 1 листопада. Компанії, які брали участь у програмі раннього доступу до інструменту, отримають першу можливість розгорнути програмне забезпечення, яке коштуватиме $30 на людину на місяць на додаток до поточних витрат Microsoft 365. Microsoft також почала допускати деякі малі підприємства до програми раннього доступу.

Оновлення Windows 11

Microsoft заявила, що почне розгортання наступного великого оновлення для Windows 11 26 вересня. Оновлення включатиме новий Copilot у пошуковій системі Bing і веб-браузері Edge, і люди зможуть викликати Copilot, утримуючи клавішу Windows і натискаючи «C».

Ось деякі з ключових функцій нової версії:

  • Завантаження в хмару. Якщо ви користуєтеся хмарною версією Windows, ви зможете входити безпосередньо в хмару в якості основного досвіду на вашому ПК.
  • Розумніше відрізання. У Windows стає легше витягувати текст безпосередньо зі знімків екрана. Використовуючи програму Snipping Tool, ви можете копіювати текст зі знімка екрана та швидко редагувати електронні листи чи номери телефонів.
  • Краще резервне копіювання. Microsoft дозволить користувачам створювати резервні копії додатків, які вони раніше встановили на ПК, щоб відновити їх разом із закріпленими налаштуваннями додатків у майбутньому.
  • Розфарбуй словами. Додаток Paint оновлюється за допомогою генеративного штучного інтелекту. Люди зможуть ввести кілька слів тексту, вибрати стиль і Paint автоматично створить зображення, яке відповідає опису. Це схоже на інструменти від Adobe, а також власний редактор зображень Microsoft у пошуковій системі Bing.
  • Більше налаштувань панелі завдань. Windows 11 представила яскраву нову панель завдань, яка розміщує кнопку «Пуск» і низку значків програм у центрі внизу екрана. Тепер користувачі можуть переглядати піктограми додатків із мітками, подібно до того, як усе виглядало в Windows 10. Навіть програми, які не запущені, можуть відображатися з мітками. 
  • Блокнот з пам’яттю. Блокнот автоматично збереже ваш статус, тож якщо ви закриєте програму для створення нотаток і знову відкриєте її, ви зможете одразу повернутися до роботи.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук