YouTube анонсував інструменти редагування відео на основі штучного інтелекту

YouTube анонсував розгортання низки інструментів для редагування відео на основі штучного інтелекту, які мають полегшити роботу творців на платформі. Як повідомляє Bloomberg, серед іншого нові інструменти пропонують генерацію тексту, зображення та музики, та заміну фону.

  • Серед нових продуктів, які анонсував YouTube, є інструмент під назвою Dream Screen, який використовує генеративний штучний інтелект для додавання фону відео чи зображення до короткого відео Shorts.
  • Компанія також анонсувала YouTube Create, мобільний додаток, покликаний допомогти розробникам платформи полегшити роботу зі створення відео. Додаток включає такі функції з підтримкою штучного інтелекту, як редагування та обрізання, автоматичні субтитри, можливості озвучення та доступ до бібліотеки безплатних фільтрів і музики.
  • За словами компанії, програма зараз знаходиться в бета-версії для Android на «вибраних ринках» і буде безкоштовною.
  • Окрім інструментів для створення, YouTube також надасть творцям більше інструментів для отримання інформації за допомогою штучного інтелекту, допоможе з автоматичним дублюванням відео та спростить пошук музики та саундтреків для відео.

Чому це цікаво?

  • Google відчуває необхідність продемонструвати результати та практичне застосування своїх генеративних продуктів ШІ. Деякі критики побоювалися, що компанія, яка раніше вважалася лідером у сфері штучного інтелекту, відстає від таких новачків, як OpenAI або конкурента Microsoft. крім того, складалося враження, що продукти, які розгортає Google, ще не готові для широкого використання.
  • Сам YouTube також перебуває у жорсткій конкуренції з TikTok від ByteDance Ltd. і Instagram Reels від Meta за отримання більшої частки на ринку вертикального короткого відео. YouTube заявив, що тепер має понад 70 млрд щоденних переглядів Shorts, а нові генеративні інструменти, схоже, спрямовані на залучення ще більшої кількості користувачів і творців і отримання конкурентної переваги над конкурентами.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук