Getty Images запустив ШІ-генератор навчений лише на ліцензованих зображеннях

Читати на RU

Getty Images в співпраці з Nvidia запустили генеративну нейромережу Generative AI від Getty Images, яка дозволяє користувачам створювати зображення. Як повідомляє The Verge, головною особливістю нової моделі є те, що вона навчалася виключно за допомогою бібліотеки ліцензованих фотографій Getty. 

  • Generative AI від Getty Images навчався лише на бібліотеці Getty Images, включаючи преміальний вміст, що надає користувачам повне відшкодування авторських прав. Це означає, що кожен, хто використовує цей інструмент і публікує створене ним зображення в комерційних цілях, буде захищений законом.
  • Getty Images працював з Nvidia, щоб використовувати її модель Edify, доступну в бібліотеці генеративних моделей штучного інтелекту Nvidia Picasso.

Як працює нова модель?

  • Журналісти, що встигли спробувати генеративний інструмент в роботі, стверджують, що іноді створені ним зображення мають певну «штучну, бездушну якість», притаманну багатьом картинкам з фотостоків. Проте така вада є у багатьох ШІ-генераторів зображень.
  • При цьому інструмент Getty добре справлявся з відтворенням реалістичних людських фігур. Фотографії балерини здалися журналісту більш людськими, ніж відтворення того ж самого промту за допомогою Stable Diffusion.

Які умови використання?

  • Користувачі отримають постійні, всесвітні та необмежені права на створене ними зображення. Компанія заявила, що фотографії, створені за допомогою інструменту, не будуть включені в бібліотеки вмісту Getty Images і iStock.
  • Крім того, Getty заплатить творцям, якщо використовуватиме їх зображення, згенероване ШІ, для навчання поточної та майбутніх версій моделі. Загалом компанія розділить доходи, отримані від Generative AI від Getty Images, «виділяючи як пропорційну частку щодо кожного файлу, так і частку на основі традиційного доходу від ліцензування».
  • З цікавого — інструмент Getty також обмежує типи зображень, які користувачі можуть створювати. Наприклад заборонені будь-які підказки з іменами реальних людей. 
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук