В GlobalLogic назвали найперспективніші IT-спеціальності та напрями

GlobalLogic опитала своїх фахівців про те, як та чому вони навчаються, найбільш перспективні, на їхню думку, IT-спеціальності та чи допомагає профільна освіта у робочих задачах. В результаті, більшість фахівців назвали найперспективнішими напрямами для вивчення Data Science, Artificial Intelligence та Machine Learning.

  • У опитуванні взяли участь майже 700 спеціалістів компанії з різним рівнем досвіду. А саме: 245 фахівців рівня Senior, 208 — Middle, 121 — Junior, 18 — Trainee та 49 керівників проєктів.
  • Більшість фахівців GlobalLogic вважають Data Science, Artificial Intelligence та Machine Learning найперспективнішими напрямами для вивчення. Про це заявили 67% респондентів. До першої десятки також увійшли DevOps, Data Analysis, Embedded, Full Stack, Mobile, Backend, Frontend, Project Management та Business Analysis.
  • Знання іноземних мов значно розширює перелік джерел для отримання знань. Це підтверджують і результати опитування: 85% респондентів навчаються переважно англійською мовою.
  • Лише 20% опитаних спеціалістів вважають, що для старту кар’єри в ІТ достатньо отримати профільну вищу освіту. Решта впевнена, що на додачу потрібне додаткове навчання та практика. Так, більшість опитаних регулярно відвідує професійні курси та/або навчається самостійно.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук