OpenAI та Джоні Айв хочуть залучити $1 млрд для створення власного «iPhone зі штучним інтелектом»

OpenAI веде переговори з колишнім дизайнером Apple сером Джоні Айвом та SoftBank про започаткування підприємства зі створення «iPhone зі штучним інтелектом». Як повідомляє Financial Times, мова йде про залучення понад $1 млрд для розробки та виробництва нового пристрою.

В цьому матеріалі редакція AIN.UA розповідає, як в Кремнієвій долині шукають наступну після смартфону технологічну платформу, співпрацю OpenAI та Джоні Айва, та яким може бути майбутній пристрій на основі ChatGPT.

Пошук альтернативи смартфонам

В усьому світі ринок смартфонів уповільнюється досягаючи свого плато. Через це багато компаній у Кремнієвій долині розмірковують над тим, що може стати наступним великим революційним пристроєм побутової електроніки.

Гарнітури віртуальної реальності, такі як Meta’s Quest, і розумні динаміки, такі як Amazon Echo, вважалися потенційними претендентами на роль революційного пристрою. Але жоден з цих продуктів не наблизився до реальної конкуренції зі смартфоном, який став основним пристроєм для мільярдів людей.

Для Айва нав’язливий характер поведінки багатьох користувачів смартфонів вже давно став проблемою. У 2018 році він вже заявляв. що Apple несе «моральну відповідальність» за пом’якшення небажаних наслідків популярності iPhone (мова тоді йшла про додатки, які викликають залежність). І саме проект з OpenAI дає можливість Айву створити новий спосіб взаємодії з комп’ютерами.

Співпраця OpenAI Джоні Айва та SoftBank

Як повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, Сем Альтман, керівник OpenAI, залучив компанію Айва LoveFrom, яку дизайнер заснував, коли залишив Apple у 2019 році, щоб розробити перший споживчий пристрій на базі ChatGPT.

Засновник і виконавчий директор SoftBank Масайосі Сон, Альтман і Айв вже обговорюють створення компанії, яка б спиралася на талант і технології їхніх трьох груп. Причому SoftBank, за словами джерел, готовий інвестувати у підприємство понад $1 млрд.

Альтман і Айв провели мозковий штурм у студії дизайнера в Сан-Франциско про те, як би виглядав новий продукт, заснований на технології OpenAI. Сон з SoftBank також брав участь у деяких дискусіях, виділяючи центральну роль Arm — розробника мікросхем, у якому японський конгломерат має 90% акцій.

Коли чекати «iPhone зі штучним інтелектом»?

Сон, Альтман і Айв сподіваються створити більш природний та інтуїтивно зрозумілий досвід взаємодії зі штучним інтелектом, подібно до того, як інновації iPhone у сенсорних інтерфейсах розкрили потенціал мобільного Інтернету для масового ринку.

Про час випуску нового пристрою говорити поки складно. Переговори є «серйозними», але не остаточними і поки що жодної угоди ще не було досягнуто. І до будь-якого офіційного анонсу може пройти кілька місяців, а продукту, ймовірно, знадобляться роки, щоб вийти на ринок.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук