Stack Overflow звільнив майже третину людей на тлі розвитку ШІ-кодингу

Читати на RU

Компанія, що робить популярний сервіс питань та відповідей для програмістів Stack Overflow, оголосила про звільнення 28% штату. Це відбувається на тлі бурхливого розвитку кодування за допомогою штучного інтелекту (ШІ), відзначає The Verge.

  • 2022 року компанія подвоїла команду до 500 людей, і близько 45% нових наймів мали бути до команди маркетингу. Зараз СEO компанії Прашант Чандрасекар оголосив про звільнення 28% штату у зверненні до команди.
  • За його словами, через виклики на кшталт несприятливих макроекономічних умов, а також намагання запустити власну модель штучного інтелекту OverflowAI, компанія сфокусована на шляху до прибутковості та шукає можливості знизити витрати, чим і зумовлене скорочення штату. Першочергово звільнення відбудуться у командах маркетингу, продажів та підтримки.
  • Видання зазначає, що хоча Stack Overflow і не пояснює в деталях причини для звільнень, але різкий набір штату збігся у часі із розвитком сервісів ШІ та чатботів на його основі. Їх використовують всюди у хайтек-індустрії, включаючи написання коду. І це, на думку видання, є очевидним викликом для сервісу допомоги із програмуванням. Адже все більше програмістів отримують допомогу та підказки від ШІ-сервісів, а не від своїх колег.
  • Компанія також більше як рік намагалася вирішити питання із відповідями на своєму сервісі, які були згенеровані ШІ: вводила тимчасові бани, що призвело до страйку модераторів. Stack Overflow також оголосила, що почне брати оплату із ШІ-компаній, які хочуть тренувати свої сервіси на її матеріалі.
  • Нагадаємо, у липні 2023 року сервіс анонсував запуск низки нових функцій, які працюють на штучному інтелекті. Це — нові опції як для корпоративного сервісу Stack Overflow for Teams, так і для сервісу пошуку для користувачів.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук