В Україні запустили оновлений сайт Держстату. Поки – в тестовому режимі

Компанія ЕРАМ разом із Міністерством цифрової трансформації та Державною службою статистики запустили публічну бета-версію порталу Держстату та онлайн-опитування про зайнятість українців.  Як повідомили в пресслужбі EPAM, в основі проєкту використовується розробка компанії — платформа для управління життєвим циклом даних Quanthub.

Джерело: оновлений портал Держстату

Основна мета проєкту — наблизити інструменти та методи роботи державної організації до принципів діяльності технологічної компанії, а також погодити їх з міжнародними стандартами роботи аналогічних статистичних інституцій згідно з дорожньою картою євроінтеграції України.

Перші консультації щодо трансформації Держстату розпочалися два роки тому. Тоді експерти ЕРАМ провели аналіз стану цифровізації органів державної статистики та розробили концепцію цифрової трансформації. За результатами відкритого конкурсу, ЕРАМ отримала роль ключового партнера з трансформації Держстату.

Джерело: оновлений портал Держстату

 «Якісні дані — основа для прийняття управлінських рішень. Саме тому Держстат має перетворитися на сучасну організацію, яка схожа на ІТ-компанію. Це дасть змогу отримувати дані в режимі реального часу, швидко їх аналізувати та поширювати. Ми вже запустили перше опитування Держстату в онлайн-форматі. Далі продовжуємо працювати над цифровою трансформацією, щоб держоргани, представники бізнесу і суспільство отримували якісні та актуальні дані»,— заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

Джерело: оновлений портал Держстату

В основі проєкту використовується розробка  ЕРАМ — Quanthub — платформа для управління життєвим циклом даних — від збору, очищення, трансформації, аналізу даних до їх поширення. Ця платформа була адаптована до вимог Держстату: є переклад українською мовою та доповнена інструментами для роботи зі статистикою. Ця оновлена система отримала назву «Сигма» — відповідно до літери грецького алфавіту та математичного знаку.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук