Міноборони запустило проєкт з рекрутингу до ЗСУ, перший партнер — Lobby X

Міністерство оборони України розпочало проєкт з рекрутингу до Збройних Сил України. Відповідний договір підписали заступниця міністра оборони Наталія Калмикова та голова платформи Lobby X Владислав Грезєв, про це йдеться на сторінці МО у Facebook.

  • Проєкт дозволить людині обрати конкретний підрозділ на визначеній посаді, де її цивільний досвід буде найбільш корисним, заявили в Міноборони;
  • Рекрутери виконуватимуть роботу в інтересах армії безоплатно;
  • Найближчим часом Міноборони планує підписати наступні угоди з рекрутинговими компаніями;
  • Грезєв, чия платформа раніше вже займалась рекрутингом до лав армії впевнений, що співпраця із МО дозволить масштабувати ту роботу, яку проводила агенція.

«Наша угода фактично легалізувала на найвищому рівні роботу, яку ми проводимо для Сил оборони ще з липня 2022 року. До цього ми укладали з кожним підрозділом меморандуми, проте коли їх сотні – це не найкраща інвестиція часу», — розповів AIN.UA Владислав Грезєв.

За його словами, команда Lobby X продовжуватиме працювати над рекрутингом до лав ЗСУ як портал та медіамайданчик, з більшими потужностями і масштабами. «Також вона передбачає наше залучення до вдосконалення кадрових політик в лавах Сил оборони», — додав він.

Також у відповідь на запитання редакції Грезєв повідомив, що угода не має стосунку до анонсованої раніше міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим «смарт-мобілізації».

Що з рекрутингом до ЗСУ зараз?

В серпні 2023 року платформа із працевлаштування Lobby X запустила окремий сайт із вакансіями до ЗСУ.

Користувач на сайті може самостійно обирати підрозділ та посаду для несення служби: для цього достатньо надіслати резюме. Такий механізм рекрутингу працює як для цивільних, що хочуть мобілізуватися, так і для чинних військовослужбовців, які можуть знайти посаду, більш релевантну їхньому досвіду та навичкам.

Пізніше, наприкінці жовтня 2023-го, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив про плани щодо запуску механізму «смарт-мобілізації». За словами посадовця, люди зможуть самі обирати військову спеціальність «не під примусом».

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук