Український Respeecher відтворить голос Едіт Піаф для майбутнього байопіку

Читати на RU

Корпорація Warner готується зняти новий біографічний фільм про відому французьку співачку Едіт Піаф, її голос буде відтворено за допомогою технології штучного інтелекту. Для цього Warner співпрацює з українським стартапом Respeecher, який раніше відтворював голос Дарта Вейдера та створював голоси для Cyberpunk 2077. Про це повідомляє Music Business Worldwide.

  • Дозвіл на використання та відтворення голосу та образу Едіт Піаф Warner Music отримала від спадкоємців співачки. За словами компанії, це буде «перший байопік про митців, що використовує технологію ШІ».
  • Технологія ШІ навчилася відтворювати голос співачки на сотнях голосових кліпів і зображень, деяким з них понад 80 років. У фільмі також використають оригінальні записи пісень La Vie en rose та Non, je ne regrette rien.

Технологію ШІ розробляє Respeecher

Український стартап Respeecher, засновниками якого є Олександр Сердюк та Дмитро Бєлевцов, взяв участь у роботі над відтворенням голосу за допомогою штучного інтелекту. У 2020 році команда Respeecher залучила для розвитку приблизно $1,5 млн від ff Venture Capital, Acrobator Ventures, ICU Ventures, Network VC та кількох бізнес-ангелів.

Раніше AIN.UA розповідав більше про Respeecher і його роботу над голосами Люка Скайвокера, Дарта Вейдера, а також іграми God of War: Ragnarok та Cyberpunk 2077.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук