Російські хакери ддосили «Планету Кіно», щоб зірвати кінофестиваль. Але не вийшло

Читати на RU

З 26 і по 30 травня 2022 року сервіси мережі кіно «Планета Кіно» потерпали від DDoS-атак, що проводилися з росії. Про це AIN.UA розповіли в компанії. На момент публікації атаки вдалося відбити.

  • Атакували сайт та мобільний додаток мережі, обсяг атак становив 1,2 млн запитів щохвилини.
Дані по атаці надані компанією
  • Як розповів AIN.UA Ігор Гордійчук, СТО «Планети Кіно», атака була достатньо потужною: 6,5 мільйонів запитів на сайт planetakino.ua: «Навіть після виявлення країни, звідки проводилась атака і блокування її, агресор перемкнувся на інші VPN-сервери світу і продовжив атакувати planetakino.ua протягом двох днів. Навіть зараз ворог проводить атаку, але вже меншим числом і всі спроби безрезультатні».
  • Через це користувачі в Україні могли мати труднощі з доступом до сервісів «Планети Кіно». І тому мережа призупинила продаж квитків. Але уже на 30 травня атаку відбили, а системи мережі закрили від інших країн.
  • Керівництво компанії пов’язує атаку із фестивалем «Нова українська хвиля», що проходив у Києві та Львові з 19 по 29 травня у співпраці «Планети Кіно» та Gogol.Media.
  • Організатори представили вісім українських стрічок: «Плем’я», «Мої думки тихі», «Герой мого часу», «Стоп-Земля», «Черкаси», «Додому», «Погані дороги», «Атлантида». Спікерами фестивалю стали режисери Валентин Васянович, Наталка Ворожбит, Мирослав Слабошпицький, Наріман Алієв, Катерина Горностай та Антоніо Лукіч.

«Вважаю, що найбільшим досягненням нашого фестивалю є палаючі зади русні. Нам добре відомо, що знищення української культури — це одне з основних бажань ворожої країни. І дуже показово, що атаки були саме під час проведення другої секції фестивалю під назвою «Люди Війни», де ми показували фільми про російсько-українську війну та про анексію українського Криму», — прокоментував ситуацію Толік Козловський, маркетинг-директор «Планети Кіно».

  • Падіння онлайн-сервісів було би досить болючим для компанії, адже 80% квитків вона продає саме онлайн. Як відзначає Козловський, падіння систем у вихідні дні для мережі — смерть. Зараз бізнес несе великі збитки через війну, і кожен квиток важливий.
  • Зараз, за словами Гордійчука, IT-команда перевіряє доступність planetakino.ua з сайтів, які мають спроможність робити різні варіанти запитів. І закриває прогалини на хмарному фаєрволі, дозволяючи працювати з системою лише довіреним адресам. Україна відкрита для запитів на planetakino.ua на загальному рівні. А всім, хто пробує допомогти хакерам з РФ, блокуються адреси і передаються до СБУ.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук