7 креативних трендів на 2024 рік від Depositphotos

1

Міжнародна контент-платформа Depositphotos випустила свій щорічний прогноз «Креативні тренди: грані реальності». Цей проєкт представляє стилі, теми та ідеї, якими житиме креативний світ наступного року. Він створений на основі аналізу ринку, пошукових запитів, інсайтів від міжнародних експертів, а також 14-річного досвіду команди Depositphotos у галузі візуальної комунікації.

AIN.UA публікує основне.

1. Дух вулиці

Втомлені дистанційним способом життя, люди починають цікавитися тим, що відбувається за межами їхніх осель: вони відвідують вуличні фестивалі, купують продукти локальних брендів і прагнуть бути частиною місцевої спільноти, культивуючи підхід IYKYK («якщо знаєш, ти розумієш»). Усе це викликало нову хвилю глобального інтересу до вуличної культури.

Як втілити тренд:

  • інтегруйте в кампанії елементи урбаністичної естетики на кшталт графіті, суцільної заливки та виділених жирним контуром мультиплікаційних персонажів;
  • показуйте представників субкультур в DIY-локаціях,
  • використовуйте ефекти постобробки, які імітують шум VHS або зернистий друк, характерний для зінів кінця 70-х.

2. Сила слова

У 68% випадків користування інтернетом починається з пошуку за ключовими словами. Прорив у сфері ШІ безпосередньо пов’язаний з текстовою комунікацією. І навіть орієнтований на візуальний контент TikTok запроваджує суто текстовий формат. Споживачі довіряють чітким та прозорим сенсам слів, що надихає бренди експериментувати з цим форматом.

Як втілити тренд:

  • використовуйте великі вінтажні літери та рукописні шрифти для візуального виділення ключових повідомлень;
  • комбінуйте контрастні шрифти (наприклад, розбірливі гротески з піксельними), щоб заінтригувати аудиторію;
  • епатуйте за допомогою анімованих шрифтів, щоб точно не залишитися непоміченими.

3. Хвиля естетик

Світ ще не відійшов від хвилі рожевої естетики, що захопила його після виходу фільму «Барбі». Яскраві кольори, Dollie Script, кабріолети та будинки у каліфорнійському стилі — все це елементи течії під назвою Barbicore. Якщо це не про вас, в океані естетик є безліч інших мікростилів зі своїми правилами та особливостями: Wes Anderson-core, сottagecore, animecore, ретрофутуризм тощо. Оскільки споживачі (особливо молодші покоління) нерідко сприймають бренди як маркер своєї приналежності до певної спільноти, тематична естетика — перспективний інструмент для маркетологів.

Як втілити тренд:

  • використовуйте впізнавані візуальні деталі, характерні для певного десятиліття, сюжету чи стилю життя;
  • пам’ятайте, що естетики узгоджуються з відповідними палітрами, візуальними ефектами та музикою;
  • досліджуйте різні естетики за допомогою платформи Aesthetics Wiki.

4. Вічне ретро

Серед головних трендів у 2023 році — #oldmoney («старі гроші») з понад 10 мільярдами переглядів у TikTok, і quiet luxury («тиха розкіш»), що потрапив у топ Google, оскільки покоління Y, X і Z шукали надійну опору у старих, перевірених часом ідеях. У новому році ми побачимо продовження тенденції, що є викликом етосу швидкої моди, адже підкреслює цінність спадщини та традицій через інтеграцію вінтажних деталей у сучасне життя.

Як втілити тренд:

  • використовуйте природні неяскраві кольори та приглушені логотипи;
  • інтегруйте в комунікацію кастомні шрифти у стилі 20-го століття;
  • фокусуйтесь на предметах зі слідами часу, а також традиційних орнаментах.

5. Особистість понад гендер

Кожен четвертий користувач TikTok не зазначає свою стать; бренди одягу інвестують в унісекс-колекції із широким діапазоном розмірів; а індустрія краси випускає все більше гендерно-універсальних продуктів. Цінності замінять гендер як характеристику цільової аудиторії для брендів, а митці створюватимуть роботи, зосереджуючись на унікальності своїх моделей, психологічних портретах і рівності.

Як втілити тренд:

  • використовуйте фото людей різної статі в однакових позах і вбранні, які демонструють на камеру ті самі емоції;
  • підкреслюйте емоційний стан, неповторну красу та походження моделі за допомогою виразних поз, екстравагантного вбрання та аксесуарів.

6. Гра з вимірами

Якщо ви будуєте новий світ для свого бренду, навіщо обмежувати себе реальністю? Натхненні ідеями метамодерністського руху, креатори будуть експериментувати зі сприйняттям аудиторії та дуальністю наративів. Демократизація креативного софту та обладнання дозволила молодим креаторам створювати роботи рівня великих голлівудських студій. Деякі з них вбудовують повсякденні речі в сюрреалістичне середовище або переосмислюють всесвітньо відомі твори мистецтва, а інші розробляють інноваційні комбінації продуктів.

Як втілити тренд:

  • використовуйте колажі, багатошаровість і багатовимірність;
  • створюйте порядок у хаосі й навпаки через несподівані художні поєднання: 3D і 2D, візерунки та фотографії, ілюстрації та відео;
  • експериментуйте з поєднанням різних стилів і концепцій.

7. Робота як лайфстайл

Майже ніхто не хоче повертатися в офіс, але робота вдома також підходить не всім. П’ятиденний робочий тиждень — це застаріла концепція, проте вплив 4 робочих днів на продуктивність ще недостатньо досліджений. 2024 рік буде відзначений дискусіями про робочі місця, інструменти та рутину, які зроблять співробітників ефективними та щасливими. Показуючи все різноманіття сучасних підходів до організації роботи, ви зможете продемонструвати спільні з аудиторією цінності.

Як втілити тренд:

  • використовуйте дизайн, орієнтований на комфорт і естетику в робочому середовищі;
  • поєднуйте зображення різних робочих місць, створених з думкою про людину, з м’якими й теплими палітрами.

Повну версію трендів з коментарями міжнародних експертів та тематичними колекціями файлів можна переглянути за посиланням.

Залишити коментар

Коментарі | 1

Пошук