«Армія роботів» і «Армія РЕБу»: які проєкти планує запустити Мінцифри у 2024 році

Читати на RU

У наступному році Міністерство цифрової трансформації зосередиться на розвитку напрямів інновації, освіти та defense-tech, зокрема сфокусуються на роботизованих системах та радіоелектронній боротьбі (РЕБ). Про це міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів під час конференції Forbes Tech, пише DOU.

«Ключові напрями, над якими ми зараз працюємо й будемо працювати далі, — інновації, освіта, defense-tech. Усі наші проєкти націлені на розвиток інновацій і технологій. Нам важливо чути потреби ринку, давати бізнесу можливості для розвитку і сприяти тому, щоб конкуренція між підприємцями генерувала важливі інноваційні рішення», — розповів Федоров.

Також у 2024 році Мінцифри планує проаналізувати досвіди країн-лідерів за рівнем ВВП і 100 найбільш інноваційних компаній у світі. У пріоритеті — стимулювати розвиток в Україні технологій ШІ, defence-tech, EdTech, GovTech, MedTech, BioTech, Saving ecosystems, AgriFood Tech та XR.

«Дрони, човни-камікадзе, супутниковий звʼязок, засоби РЕБ, системи ситуативної обізнаності, роботизовані системи — це проєкти, від яких залежить ефективність нашого руху під час цієї війни. Це важливі напрями, рекомендую всім звернути на них увагу. Ми плануємо також запустити «Армію роботів» і «Армію РЕБу», але це вже буде окрема історія», — анонсує міністр.

За словами Федорова, сьогодні війна технологічна, РЕБ, дрони, супутниковий зв’язок, човни-камікадзе допомагають втрачати менше людей.

Кластер розвитку технологій у галузі defense tech Brave1 планує профінансувати українські розробки на суму в понад $2 млн до кінця 2023 року. Бюджет на 2024 рік сягатиме понад $39 млн.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук