В Україні стартував акселератор для інноваційних стартапів в галузі розмінування

Міністерства економіки України спільно із Kyiv School of Economics запустили нову акселераційну програму для підтримки стартапів в галузі гуманітарного розмінування. Мета програми — втілення нових сучасних рішень у сертифіковані вироби та технології.

Зареєструватись на програму можна за посиланням.

Деталі програми

В межах програми учасники навчатимуться підприємництву, випробовуватимуть свої проєкти на полігонах і зможуть залучити інвестиції для їхнього розвитку. Акселераційна програма підтримки інновацій у гуманітарному розмінуванні зокрема передбачає:

  • Навчальні курси з підприємництва;
  • Менторську підтримку від галузевих експертів;
  • Реальні випробування технологій на полігоні;
  • Peer-to-peer взаємодію та підтримку.

Учасники програми матимуть змогу скласти індивідуальну дорожню карту в супроводі менторів та експертів, отримати підтримку під час розробки бізнес-моделі та плану розвитку бізнесу від ідеї чи прототипу до сертифікованого виробу чи технології.

Чому це важливо?

За понад півтора року повномасштабного вторгнення Росії площа замінованих територій України становить до 174 000 км². Про це у вересні 2023 року заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Росія залишає за собою смертоносний слід. Міни – це зброя війни, яка залишається активною ще довго після деокупації, після війни, не розбирає: чи це цивільна особа, чи військова, чи дитина. На жаль, ворог умисне мінує наші міста і села, наші території, ліси і поля, щоб завдати втрат не лише військовим, але й тисячам мирних людей. Сьогодні потенційно замінованими в Україні залишаються 174 тис. кв. км. Ця цифра уже відома практично усім нашим партнерам. Це величезна територія, розмінування якої може зайняти десятиліття, а, за даними деяких експертів, і сотні років»,

– розповів Денис Шмигаль

Організатори програми прагнуть, щоби технології, розроблені в Україні, прискорили розмінування територій України, які зазнали бойових дій. Крім того, вони вірять, що ці технології не лише допоможуть швидше очистити територію держави, але й стануть згодом статтею експорту.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук