Google навчатиме студентів кібербезпеки, зокрема українських

Google оголосив про запуск програми підвищення кваліфікації з кібербезпеки на суму $10 млн. Про це повідомляється у блозі компанії.

  • У межах програми вісім університетів у восьми різних європейських країнах, включно з Україною, отримають фінансування у розмірі до $1 млн, навчальний контент та інтенсивні тренінги, щоб допомогти організувати курси з кібербезпеки для студентів навіть без попереднього досвіду. Навчальні заклади мають самостійно подавати заявки.
  • У початковій програмі запланована участь понад 1600 студентів, під час якої кожен університет протягом двох років зможе провести щонайменше два семінари з кібербезпеки.
  • Кожен студент застосує на практиці навички, отримані в аудиторії, а саме: надасть підтримку щонайменше двом громадським організаціям для підвищення їхнього захисту в кіберпросторі.

Навчальний план буде перекладено вісьмома європейськими мовами – включно з українською, англійською та іспанською. Він буде безкоштовний доступний для всіх навчальних закладів. Завдяки цьому компанія сподівається охопити ще більше університетів, окрім тих восьми, які отримують фінансування.

Ця програма є частиною зусиль Google у боротьбі з кібербезпекою та захисту людей, підприємств та урядів від кібератак. Компанія зазначає, що кількість кібератак у світі торік зросла на 38%, а її власні дослідження показують, що майже половина (43%) малих та середніх підприємств у Європі зазнали кібератак упродовж останніх двох років.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук