Київ повернувся до рейтингу найдорожчих міст світу — на 132 місце

Київ потрапив у цьогорічний рейтинг найдорожчих міст світу і посів 132 місце зі 173. Про це йдеться у дослідженні EIU Worldwide Cost of Living, проведеному аналітичним підрозділом британського журналу The Economist.

Торік столицю України не внесли в дослідження через повномасштабне вторгнення росії. Війна завдала значної шкоди економіці України, що призвело до зростання цін на продукти, паливо та інші товари та послуги. Цьогоріч Київ було включено до дослідження знову, однак місто все ще не входить до розрахунку середньої інфляції.

У 2021 році Київ посідав 118 місце.

Сінгапур удев’яте за останні 11 років зберіг позицію найдорожчого міста світу. Він посідає перше місце разом із Цюрихом (Швейцарія), який повернувся на вершину після трьох років. Нью-Йорк, який був першим у списку минулого року, опустився на третю позицію, розділяючи її з Женевою.

Хоча загалом три міста США (Нью-Йорк, Лос-Анджелес та Сан-Франциско) входять до першої десятки, північноамериканські міста в середньому втратили свої позиції в рейтингу вартості життя.

До десятки найдорожчих міст у рейтингу увійшли також чотири європейські країни.

Російські міста Москва і Санкт-Петербург зазнали найбільшого падіння в рейтингу, через санкції, які послабили рубль.

Найдешевшим містом світу залишається Дамаск (Сирія).

Найвища інфляція спостерігається в Каракасі (Венесуела), де ціни зросли на 450% з минулого року. Місто продовжують виключати з глобального середнього значення інфляції, щоб уникнути спотворення розрахунків.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук