Оцінка ШІ-стартапу VAST Data може зрости до $9 млрд після мільйонних інвестицій Fidelity

Vast Data, ізраїльський стартап з розробки програмного забезпечення для штучного інтелекту та зберігання даних, залучив новий раунд фінансування. Очолив раунд американський фінансовий гігант Fidelity. За інформацією видання The Information, інвестиції склали сотні мільйонів доларів, точна сума наразі не оголошується.

  • Оцінка компанії після фінансування складе понад $9 млрд. Це майже втричі більше у порівнянні з попередньою оцінкою компанії у 2021 році ($3,7 млрд).
  • Vast Data, яка існує вже сім років, планує використати частину цих коштів на викуп акцій у акціонерів.
  • Нові акції, які лежать в основі оцінки у $9 млрд, були продані за значно вищою ціною, ніж зараз. Це означає, що нинішні акціонери отримають прибуток від продажу своїх акцій.

VAST Data розробила платформу, яка допомагає компаніям швидше отримувати результати від штучного інтелекту. Платформа об’єднує послуги зберігання даних, баз даних та віртуального обчислювального ядра в одну масштабовану систему.

У травні 2021 року VAST Data закрила інвестиційну серію D в сумі $83 млн, її очолила Tiger Global Management. Тоді компанію оцінили в $3,7 млрд, що втричі більше за попередню оцінку в квітні 2021 року, коли компанія отримала інвестиції, зокрема від Nvidia.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук