В Україні відкрили доступ до електронних декларацій посадовців

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) відкрило доступ до державного реєстру декларацій. Про це у ввечері у неділю, 10 грудня, повідомила пресслужба відомства.

  • Зазначається, що відтепер доступ до реєстру відкрито цілодобово із урахуванням заходів безпеки.
  • Вилучення документів з публічної частини декларацій можливе і після його відкриття до завершення чи скасування воєнного стану в Україні, однак у такому разі певний час вони перебуватимуть у відкритому доступі.
  • Також уточнюється, якщо у реєстрі не вдалося знайти певну особу, то щодо неї до НАЗК надійшло подання про вилучення з публічного доступу.

З початком російського вторгнення в Україну декларування для посадовців стало необов’язковим, а Реєстр декларацій закрили для публічного доступу.

У вересні поточного року Верховна Рада ухвалила законопроєкт, який зберігав обмеження щодо електронного декларування – відкриття декларацій. Президент України Володимир Зеленський наклав на нього вето.

Вже наступного місяця Рада схвалила закон про е-декларування з урахуванням вето, його підписав президент. Таким чином, в Україні відновили електронне декларування під час воєнного стану.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук