Зліт і падіння Bitcoin, успіх Shiba Inu і афери на «Грі в кальмара»: останні новини крипти

1161
Читати на RU

Останнім часом в криптоіндустрії відбулося кілька важливих подій. Різкі злети та падіння Bitcoin, новий максимум Ethereum, афера на популярному серіалі «Гра кальмарів» і багато іншого. Всі ці новини вплинули на крипторинок, і в цій статті ми проаналізуємо ключові події, які відбулися за останні кілька тижнів.


Біткоїн оновив історичний максимум

20 жовтня 2021 року вартість біткоїна зросла до $67 000, тим самим оновивши свій історичний максимум. Тоді основна криптовалюта ринку пішла на корекцію і через 2 тижні піднялася вище $69 000, тим самим встановивши новий рекорд. Аналітики JPMorgan пояснили, що причиною такого стрімкого зростання стала інфляція. Вони також відзначили, що багато інвесторів почали відмовлятися від золота на користь біткоїна, щоб убезпечити свої кошти.

Основною причиною зростання вартості біткоїна дійсно може бути високий рівень інфляції. На цьому тлі біткоїн спочатку подорожчав до $69 000 і пішов на корекцію. Інвестори сприйняли інфляцію як ризик раннього початку посилення жорстокості монетарної політики США. Суть заключається в підвищенні ставок, які ФРС може почати підвищувати в першій половині 2022 року. Однак, на даний момент, навіть високий рівень інфляції не є показником того, що ФРС вживатиме будь-яких заходів.

Поки немає офіційних заяв з боку ФРС, і ринки ризикових активів продовжать рости після невеликої корекції. Біткоїн може в кінцевому підсумку стабілізуватися і продовжити своє зростання. Можливо, в кінці 2021 року BTC зможе знову оновити свій історичний максимум.  

Перший Біткоїн-ETF

Ще одна важлива подія відбулася на крипторинку – поява першого Біткоїн-ETF в США. Він заснований на біткоїн-ф’ючерсах Чиказької товарної біржі і вже почав торгувати. Біткоїн-ETF був створений компанією ProShares і в перші 20 хвилин обсяг торгів перевищив $280 млн, тим самим фонд побив рекорд за темпами зростання до $1 млрд.

Рекордне зростання обсягів торгів цього інструменту можна пояснити тим, що великі інвестори давно хотіли інвестувати в крипторинок, але не мали прямої можливості. Це пов’язано з регулюванням криптовалютного ринку і криптовалютних бірж. Запуск такого регульованого інструменту, як ETF, можна розглядати як чудову можливість інвестування в динаміку крипторинку.

Незважаючи на те, що криптовалютний ринок починає приймати регульовані інструменти, які були схвалені Комісією з цінних паперів і бірж США, біткоїн, швидше за все, виріс через інфопривід і позитивні настрої ринку.

Обвал біткоїна на 90%

На крипторинку, крім позитивних подій, бува.ть і казусні. Наприклад, 21 жовтня 2021 року вартість BTC на Binance US в один момент впала до $8200, але потім швидко повернулася до попередніх значень у $65 000. Основна монета криптовалютного ринку впала на 88%, що стало негативною подією на криптовалютному ринку. Через деякий час Binance US пояснила, що причиною різкого зниження стала помилка алгоритму.

Крипторинок цікавий і непередбачуваний по-своєму, а більш детально ознайомитися з ним можна на криптобіржі токенізованих активів Currency.com. На торговій платформі представлено понад 2000 токенізованих активів: токенізовані валюти, криптовалюти, токенізовані акції, токенізовані облігації, токенізовані індекси, токенізовані сировинні ринки та токенізовані ETF.

Афера на серіалі «Гра в кальмарів»

Ще однією скандальною подією, пов’язаною з криптоіндустрією, стало шахрайство з токеном, створеним на основі «Гри в кальмарів». Вартість токену за тиждень зросла з 1 цента до майже $3000, а потім впала на 99,9%. Причиною цього стало те, що користувачі не могли продати свою криптовалюту, що і зумовиле швидке зростанням курсу.

Криптовалюту Squid Game придбали понад 40 тисяч осіб, а сайт і соціальні мережі проекту зараз недоступні. Варто відзначити, що інформація про неможливість продажу альткоїна була прописана в білій книзі. Також керівники проекту пообіцяли в листопаді 2021 року запустити онлайн-турнір, який складатиметься з шести раундів, схожих на ігри в серіалі. Сенс в тому, що для участі в турнірі потрібно буде заплатити токенами, а після його завершення кошти будуть розподілені між його учасниками і розробниками. Варто відзначити, що токени були додані в кілька криптобірж, де їх можна купувати і продавати.

Цей проект є добре розробленою шахрайською схемою з хорошим маркетингом, що був створена на тлі дуже популярного цьогоріч серіалу. Шахраї створили токен на основі серіалу, щоб заробити в майбутньому. Дивує більше не те, що вартість токену в кінцевому підсумку обнулили, тому що він був запущений на децентралізованих біржах, а готовність людей вкладати свої кошти в токен навіть тоді, коли вияснили, що перед ними шахрайство. Це пояснюється тим, що недосвідчені інвестори намагаються швидко і легко заробити серйозний капітал з невеликої суми без повноцінного вивчення проекту.

Історичний максимум Ethereum

29 жовтня 2021 року друга за величиною криптовалюта за капіталізацією слідом за біткоїном оновила свій історичний максимум. ETH подорожчав на 8% за добу, а тим самим досягнув позначки в $4 400. Після цього, 9 листопада вартість Ethereum досягла $4 900. Аналітики пов’язують таке збільшення монети з оновленням London, яке повністю змінило механізм стягнення комісійних за транзакції. Тобто частина комісії, яку раніше отримували майнери, зараз спалюється.

Спалювання криптовалюти Ethereum є частиною дефляційного механізму, який дозволяє захистити монету в майбутньому від знецінення. ETH має необмежену емісію, а даний механізм був створений для обмеження емісії та спалювання жетонів. Крім того, зростання Ethereum пов’язано з тим, що такі проекти, як DeFi і NFT, активно розвиваються і набирають популярність.

Ethereum є найпопулярнішою платформою для створення децентралізованих застосунків – у зв’язку з цим токен починає бути затребуваним. Виходячи з цього, розвиток цих напрямків створює додатковий інтерес до ETH, а спалювання токенів і обмежена емісія сприяють дефіциту токенів на ринку. Всі ці фактори призводять до збільшення вартості ЕТА і є ймовірність, що в майбутньому він продовжить рости.

Швидке зростання Shiba Inu

Токен Shiba Inu 28 жовтня 2021 року оновив свій історичний максимум і за місяць його ціна зросла на 1000%, а за рік — на мільйон. Після такого сильного зростання монета потрапила в топ-10 криптовалют за капіталізацією і навіть випередила Dogecoin за показниками. Варто відзначити, що в листопаді 2021 року невідомий купив 20 трлн токенів Shiba Inu на суму $1,5 млрд.

Подальші перспективи зростання для Shiba Inu важко припустити, так як такі гайпові монети важко проаналізувати. Це можна пояснити тим, що як тільки інвестори отримають потрібний їм прибуток, вони покидають такі токени. Говорячи про Shiba Inu, можна сказати, що це успішний проект, який є іграшкою для учасників крипторинку.

Звичайно, проект продовжує розвиватися і має перспективи в майбутньому, на відміну від інших «мемних» криптовалют. Але якщо на ринок прийде «криптозима», відбудеться глобальна корекція або ж обвал, то Shiba Inu стане першим токеном, з якого інвестори втечуть, а його ціна сильно впаде.

Facebook перейменувався в метавсесвіт

Крім новин криптоіндустрії, в ІТ-сфері також відбулися цікаві події. Facebook змінив свою назву на Meta, щоб користувачі сприймали корпорацію як розробника метавсесвіту. Марк Цукерберг заявив, що розробка цього проекту може зайняти від 5 до 10 років, а також може підтримувати технологію NFT.

Жетон Decentraland на тлі такого заходу вже встиг піднятися в ціні. Швидше за все, це був якийсь памп, пов’язаний з інфоприводом, оскільки Decentraland, в певному сенсі, також відноситься до метавсесвіту. Звичайно, метавсесвіт в майбутньому можна назвати новим напрямком криптоіндустрії. Зараз до кінця не відомо, як будуть розвиватися такі проекти в майбутньому.

Висновок

Гучні події в криптоіндустрії мають певний вплив на криптовалютний ринок. Також є нові проекти, які можуть мати хороші перспективи і привертати увагу. Здебільшого, швидке зростання нових проектів пов’язане з ажіотажем навколо них, і як тільки ажіотаж пройде, вони можуть перестати цікавити інвесторів.

Повідомлення містить інформацію про рух ринку, не є інвестиційним дослідженням, не повинно розглядатися як інвестиційна консультація і є суб’єктивною точкою зору на об’єкті повідомлення автора матеріалу.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук