У Львові запрацювала безготівкова оплата в громадському транспорті – запуск анонсували в стилі Веса Андерсона

11 грудня в Львові запрацювала безготівкова оплата проїзду в громадському транспорті в межах проєкту запровадження електронного квитка ЛеоКарт. Раніше нововведення анонсували відео в стилі режисера Веса Андерсона.

Відсьогодні в трамваях, тролейбусах та автобусах міста можна розрахуватися ЛеоКарт (львівський електронний квиток) чи банківською карткою. Також і надалі є можливість оплати готівкою — у такому випадку пасажирам мають видавати одноразовий квиток.

Придбати ЛеоКарт можна в 76 точках: з них 40 кіосків «Інтерпрес» та 36 терміналів EasyPay. Знайти їх можна за посиланням. Там також можна поповнити транспортну картку, загалом функція поповнення доступна в 631 терміналі EasyPay. Вартість самої картки — 60 грн, депозит на поїздки — 10 гривень – завжди залишається на балансі для резервної поїздки у випадку закінчення грошей.

Водночас у соціальних мережах уже з’являються дописи із критикою схеми безготівкової оплати. Користувач Х (раніше Twitter) розповідає про черги до точок поповнення картки, а також про те, що поповнювати картку можна лише готівкою. Крім того, за словами місцевих, деякі термінали для купівлі та поповнення картки не працюють.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук