Spotify закрив російську юрособу

Spotify припинив роботу на території росії та ліквідував юридичну особу, яка представляла стримінговий музичний сервіс: 14 грудня 2023 року. Про це пишуть місцеві ЗМІ з посиланням на базу даних реєстру.

Компанія була зареєстрована в росії з 13 січня 2014 року, а подала запит на ліквідацію 6 лютого 2023 року. Ще у березні 2022 року Spotify оголосив, що повністю припиняє роботу в росії. Таке рішення було ухвалено після «ретельної оцінки ситуації». Юрособу ж ліквідували за понад півтора року після цього.

Наслідки

З припиненням роботи Spotify користувачі у рф втратили доступ до потокової музики на цій платформі. Проте вони можуть відновити свої акаунти в іншому регіоні через налаштування.

Все більше західних компаній йдуть з ринку країни-агресора, тому міністерство економічного розвитку рф розробило законопроєкт, який надає державі право конфіскувати їхнє майно. Міністерство вже склало список з 60 іноземних компаній, які залишили російський ринок, їх майно може бути націоналізовано.

Контекст

У своїй нещодавній статті New York Times пише, що путін використовує відтік західних компаній з росії для збагачення лояльної еліти та фінансування війни.

Компанії змушені продавати активи за дуже низькими цінами, а час на продаж активів обмежений. Їх можуть отримати лише близькі до Владіміра Путіна люди.

Вихід компаній також обклали податкам, які постійно зростають, що за останній рік принесло до російської військової скарбниці щонайменше $1,25 млрд.

Разом з тим, західні компанії, які оголосили про вихід із рф, задекларували понад $103 млрд збитків із початку повномасштабної війни.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук