Ще один топовий дизайнер Apple пішов з компанії заради роботи над ШІ-пристроями

Відомий дизайнер iMac, iPhone та iPad Джоні Айв спільно з виконавчим директором OpenAI Семом Альтманом залучили ще одного топового дизайнера з Apple для спільної роботи над новими гаджетами зі штучним інтелектом. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на слова людей, обізнаних у цій справі, оскільки ця ініціатива є непублічною.

  • Танг Тан приєднається до дизайнерської фірми Айва LoveFrom, яка буде розробляти зовнішній вигляд та функціональність нових пристроїв. Тан керуватиме там апаратною командою проєкту.
  • Культовий дизайнер відомий продуктами, у розробці яких він брав участь під керівництвом співзасновника Apple Стіва Джобса, зокрема iMac, iPhone та iPad.
  • Альтман буде займатися програмним забезпеченням для пристроїв.
  • Деталі щодо конкретних продуктів поки що не розголошуються. Відомо, що проєкт націлений, зокрема, на розробку розумних пристроїв для дому. Але поки зусилля зосереджені на пошуку талановитих людей і пошуку ідеї.

Цей проєкт є одним з найамбітніших починань Айва з моменту, коли він покинув Apple у 2019 році. Відтоді приблизно 14 дизайнерів з його колишньої команди залишили компанію.

На початку цього року Apple втратила наступницю Айва, Еванса Хенкі, яка пропрацювала на цій посаді лише кілька років. Компанія так і не знайшла їй повноцінної заміни. Натомість дизайн-відділом тепер керує напряму головний операційний директор Джефф Вільямс.

Тим часом LoveFrom вже зібрала низку відомих клієнтів, як-от Airbnb, Ferrari та Moncler. Фірма раніше мала трирічну угоду з Apple на надання консультаційних послуг, але цей контракт завершився у 2022 році. Загалом вже понад 20 колишніх співробітників Apple приєдналися до цієї дизайнерської компанії.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук