Steam дозволить публікацію ігор, створених за допомогою штучного інтелекту

Перед тим, як опублікувати гру, розробник має вказати, як саме він використав штучний інтелект у процесі створення продукту. Своєю чергою в компанії Valve, якій належить Steam, перевіряють законність використання ШІ, і лише після цього гра отримує дозвіл на публікацію. Окрім того, розробник має запровадити механізми, що запобігають генеруванню незаконного вміста штучним інтелектом онлайн, якщо це використовується у його продукті.

Steam запроваджує певні зміни для розробників, які дадуть можливість випустити більше ігор з використанням технологій ШІ. Наприклад, перед тим, як надіслати гру у Steam, розробники мають повідомити, які технології використали для створення гри та коли її було запущено. Частина цієї інформації буде оприлюднена на сторінці гри у крамниці Steam.

Використання згенерованого ШІ вмісту в грі розділене на дві категорії:

  • попередньо згенерований вміст. Це графіка, код, звук або будь-що, створене за допомогою ШІ під час розробки. Розповсюджуючи гру через Steam, розробник має гарантувати, що в його продукті немає вмісту, який порушує авторські права або є незаконним. Перед випуском у Vаlve перевірятимуть використаний у ній згенерований ШІ;
  • вміст, що генерується у реальному часі. Окрім дотримання правил використання попередньо згенерованого ШІ, розробникам потрібно запровадити запобіжники генерації незаконного вмісту і повідомити про це в опитуванні. Гравці зможуть скаржитись на незаконний вміст через внутрішньоігровий інтерфейс.

Винятком є сексуальний вміст, згенерований штучним інтелектом у реальному часі. За повідомленням Steam, наразі вони не готові випускати такі ігри.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук