Samsung презентував серію Galaxy S24 – штучний інтелект та рекордний термін підтримки

Samsung представив свою нову лінійку флагманських смартфонів Galaxy S24, Galaxy S24+ та Galaxy S24 Ultra на першому у 2024 році заході Unpacked. Ключовою особливістю новинок стане Galaxy AI – набір функцій на базі штучного інтелекту.

Ба більше, компанія пішла слідами Google і збільшила термін підтримки: серія Galaxy S24 отримуватиме оновлення безпеки та операційної системи упродовж семи років.


Моделі Galaxy S24 та S24+ традиційно матимуть між собою не багато відмінностей. Діагональ S24 –  6,2 дюйма, він матиме до 8+256 ГБ пам’яті і батарея на 4000 мАг зі швидкою зарядкою на 25 Вт. S24+ має 6,7-дюймовий екран, до 12+512 ГБ пам’яті і акумулятор на 4900 мАг з зарядкою 45 Вт. 

Смартфони оснащені матрицею Dynamic AMOLED з кадровою чистотою 120 Гц, а також – загартованим склом Gorilla Glass Victus 2. Обидві моделі мають однаковий набір камер: 12 Мп для селфі, 50 Мп основна, 12 Мп надширококутна камера і 10 Мп телеоб’єктив з можливістю триразового оптичного збільшення.

Також компанія презентувала Galaxy S24 Ultra. Ця модель матиме стилус і камеру на 200 Мп, а також телеоб’єктив на 50 Мп. Екран телефону – 6.8-дюймів з роздільною здатністю 3120×1440 пікселів і склом Corning Gorilla Glass Victus Armor. S24 Ultra має до 12 ГБ та 1 ТБ пам’яті, місткість батареї – 5000 мАг з підтримкою швидкої зарядки 45 Вт.

Galaxy S24, Galaxy S24+ та Galaxy S24 Ultra. Джерело: Samsung

Старт продажу нових смартфонів запланований 31 січня з такими цінами:

  • Galaxy S24 від €899;
  • Galaxy S24+ від €1149;
  • Galaxy S24 Ultra від €1449.

Коли смартфони будуть доступні в Україні та за якими цінами

Придбати нові моделі Samsung серії Galaxy S24 в Україні можна з 7 лютого 2024 року. На сайтах великих ритейлів вже можна оформити передзамовлення. Для S24 та S24+ доступні чотири кольори: marble gray, onyx black, amber yellow та cobalt violet; для Galaxy S24 Ultra: titanium gray, titanium yellow, titanium black, titanium violet. 

  • На момент виходу тексту, вартість нових моделей стартує з 37999 гривень. Також на сайтах українських магазинів електроніки наразі зазначена знижка, AIN.UA публікує ціни без знижки.
  • Найбюджетніша модель Galaxy S24 коштує 37999 грн. Такий телефон має 8 ГБ оперативної пам’яті та 128 ГБ – вбудованої. Варіант з 256 ГБ вбудованої пам’яті дорожчий – 39999 грн
  • Galaxy S24+ коштує 46999 грн за телефон з 12 ГБ оперативної та 257 ГБ вбудованої пам’яті; 50999 грн за 512 ГБ вбудованої пам’яті. 
  • Найдорожчою новою моделлю Samsung є Galaxy S24 Ultra. Вартість смартфона з 12 ГБ оперативної пам’яті та 256 ГБ вбудованої пам’яті – 57999 грн, з 512 ГБ – 61999 грн, з 1 ТБ – 71999 грн.

Можливості Galaxy AI

Live Translate. Завдяки ШІ смартфони здатні забезпечити швидкий двосторонній переклад у реальному часі Live Translate, який працює як для телефонних дзвінків, так і для текстових повідомлень. Мовний перекладач працює незалежно від телефону співрозмовника. Samsung переконує, що пристрій зберігатиме конфіденційність розмов.

Відразу після запуску він підтримуватиме переклад 13 мов – китайської, англійської, французької, німецької, хінді, італійської, японської, корейської, польської, португальської, тайської, іспанської та в’єтнамської. Українська також буде доступна, але пізніше. Загалом деякі функції вже зараз працюють українською, але інші почнуть лише у червні 2024 року.

За допомогою функції Interpreter можна миттєво перекладати розмови в режимі реального часу на розділеному екрані, щоб люди, які стоять навпроти одного, могли прочитати текстове розшифрування того, що сказав співрозмовник. Функція працює навіть без мобільного інтернету чи Wi-Fi.

Chat Assistant допоможе обрати різні стилі розмови у повідомленнях, наприклад, розслаблений або піднесений тон, а для роботи – більш формальний.

Note Assistant. ШІ допоможе не тільки у спілкуванні, а й у продуктивності. Запишіть свій голос і ШІ занотує його — перетворить голос на текст і потім розумно підсумує все. Він вміє виконувати навіть мовні переклади.

Circle to Search. Galaxy у співпраці з Google відкрив нову форму пошуку. Разом з Circle to Search ви можете легко знайти об’єкти – просто обведіть, виділить, напишіть або торкніться будь-чого на екрані.

Зображення Samsung

Smart camera features. ШІ прийде і до фотографій. Він буде пропонувати покращення, наприклад, допоможе із «заваленим горизонтом» без обрізання зображення, як це було раніше. ШІ домалює те, чого не вистачає.

Зображення Samsung

Android Auto. За допомогою ШІ, Android Auto тепер зможе автоматично стискати довгі тексти або жваві групові чати, дозволяючи залишатися в курсі без необхідності все слухати.

Припустимо, ви за кермом, а ваші друзі обмінюються повідомленнями у чаті. Завдяки можливостям штучного інтелекту ви зможете налаштувати Android Auto на автоматичне підсумовування групових повідомлень, щоб ви могли залишатись на зв’язку не відволікаючись від дороги.

Крім того, Android Auto використовуватиме ШІ для підказки релевантних відповідей та дій. Якщо друг запитує про час вашого прибуття, платформа запропонує поділитися орієнтовним часом.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук