Apple вперше дозволить завантажувати сторонні програми на iPhone, але тільки в ЄС

Apple оголосила про серйозні зміни в iOS, Safari та App Store для розробників застосунків у Європейському Союзі. Головна новина – поява альтернативних магазинів на iOS, вперше порушуючи монополію App Store на розповсюдження застосунків для iPhone.

Це включає нові API та інструменти, які дозволять розробникам пропонувати свої програми для завантаження з альтернативних магазинів.

Що зміниться?

  • Більше магазинів: Розробники тепер зможуть розміщувати застосунки для iOS на альтернативних магазинах.
  • Інші браузери: Користувачі зможуть обирати інший, окрім Safari, браузер за замовчуванням.
  • Власні способи оплати: Розробники зможуть використовувати альтернативні способи оплати у своїх застосунках, окрім системи покупок в App Store, але користувачів попереджуватимуть про ризики.

З цими змінами пов’язані нові ризики для користувачів, зокрема шахрайство, віруси, нелегальний контент та проблеми з конфіденційністю. Щоб цей магазин міг використовуватися для iPhone, він повинен пройти процес перевірки Apple.

Які заходи безпеки?

  • Нотарізація: Всі застосунки для iOS, незалежно від способу розповсюдження, будуть проходити базову перевірку на безпеку та відповідність платформі.
  • Інформаційні листи: Перед завантаженням застосунку користувачі зможуть бачити опис розробника, зображення та іншу важливу інформацію.
  • Дозвіл для розробників альтернативних магазинів: Це має гарантувати, що магазини будуть дотримуватися правил безпеки та захисту користувачів.
  • Додатковий захист: запобігає запуску застосунку iOS, якщо після встановлення на пристрій користувача виявляється, що вони містять зловмисне програмне забезпечення.

Розробники можуть дізнатися більше про зміни на сторінці підтримки розробників Apple і почати тестувати нові можливості сьогодні в бета-версії.

Що ще важливо знати?

Зміни Apple відбуваються напередодні 7 березня – це час, до якого компанія має виконати вимоги Закону про цифрові ринки в Європейському Союзі (Digital Markets Act – DMA). Таким чином, ці зміни стосуються лише користувачів iPhone у 27 країнах ЄС.

Через нові зміни та дозвіл на альтернативні магазини до iOS знову повернеться гра Fortnite. Її можна буде встановити через EpicGames Store.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук