Застосунок «Дія» не витримав кількість голосів на Нацвідборі на «Євробачення»

Застосунок «Дія» не витримав голосування під час Нацвідбору на конкурс «Євробачення», через перенавантаження він припинив працювати.

О 21:29 в офіційному каналі «Дія» в Telegram повідомили, що скоро «Голосування буде продовжено, щоб усі встигли віддати голос за фаворита Нацвідбору Євробачення-2024». Однак, станом на 22:38, застосунок не працює.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров вночі 3 лютого прокоментував збій в «Дії»:

«Сьогодні була рекордна кількість користувачів у «Дії» за всю історію проєкту. Замість 800 запитів за секунду, як було під час голосування торік, — 15 000 запитів.

Порівняно з минулим роком ми збільшили потужності в 5 разів (а запитів надійшло більше у 20 разів). І тому виникла величезна черга. Перепрошую за цю ситуацію. Ми зробимо детальний розбір, аналіз та впровадимо організаційні зміни, щоб бути готовими до схожих хвиль трафіку».

UPD. Голосування у фіналі Національного відбору на конкурс «Євробачення-2024» продовжили на добу, до 19:05 4 лютого. Для того, щоби проголосувати за кандидата-фаворита, треба натиснути «Сервіси» та обрати «Опитування» у застосунку «Дія», після чого вибрати з 11 учасників. Вранці 4 лютого користувачі досі скаржаться на несправності в роботі сервісу.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук