Що робити, якщо ви намочили iPhone? Apple застерігає від поширеної поради

1

Кожен, хто хоч раз мочив гаджет, напевно, чув таку ж пораду: вимкнути його та покласти в рис, щоби він висох. Однак, як пише The Independent, за словами Apple, цей поширений спосіб фактично є небезпечним і може пошкодити iPhone.

«Не кладіть ваш iPhone в пакет з рисом. Це може призвести до потрапляння дрібних частинок всередину iPhone і пошкодити його», – йдеться в статті на сайті підтримки компанії.

Попередження про виявлення рідини можуть з’являтися на моделях iPhone, починаючи з серій XS та XR. Якщо це станеться, то користувачі отримуватимуть сповіщення про виявлену рідину, і що пристрій не заряджатиметься.

Зарядка мокрого пристрою може пошкодити роз’єм та кабель, що може призвести до проблем як в iPhone, так і в будь-якому підключеному аксесуарі.

Що робити?

  • Замість цього Apple рекомендує користувачам відключити iPhone і не вмикати знову, доки він не висохне, водночас девайс все ще можна спробувати використати для екстрених дзвінків.
  • Крім попередження про використання рису, користувачам радять не сушити пристрій за допомогою фена або сушарки. Також не рекомендують вставляти в роз’єм сторонні предмети, такі як ватна паличка або паперовий рушник.
  • Замість цього пристрій слід постукати по руці, щоб видалити зайву рідину, і розмістити в сухому місці з хорошим потоком повітря.
  • Потім, перш ніж знову вмикати телефон, варто зачекати щонайменше 30 хвилин. Якщо з’явиться нове попередження, пристрій слід залишити сушитися далі.

Apple зазначає, що попередження про наявність вологи на пристрої іноді може з’являтися на пристроях, які насправді не намокли. У такому випадку телефон або аксесуар може бути зламаний, і Apple рекомендує звернутися до сервісу.

Залишити коментар

Коментарі | 1

Пошук