ЄС зняв санкції з одного із засновників «Яндекса»

Європейський Союз зняв санкції зі співзасновника «Яндекса» Аркадія Воложа, йдеться у документі від 12 березня, опублікованому в офіційному журналі ЄС. Колишній голова «Яндекса» був серед трьох осіб, яких прибрали зі списку обмежувальних заходів цього тижня.

Окрім нього, з переліку виключили колишнього віцепрезидента АФК «Система» Сергія Мндоянця та громадянина Словаччини Йозефа Хамблека, який очолює європейське відділення мотоклубу «Нічні вовки». Причини такого рішення в документі не уточнюються.

З санкційного списку також вилучили ще дев’ятьох осіб у зв’язку з їх смертю, у тому числі командира ПВК «Вагнера» Дмитра Уткіна, який загинув разом з Євгеном Пригожиним під час аварії літака в серпні 2023 року. Разом з тим сам Пригожин залишається під санкціями.

Рішення про виключення цих осіб з переліку набуває чинності на наступний день після публікації в журналі ЄС.

Що цьому передувало?

Євросоюз запровадив санкції проти Воложа у червні 2022 року. Незабаром після цього він залишив керівні посади в «Яндексі» та міжнародних дочірніх структурах групи.

У серпні 2023 року Волож вперше з початку війни виступив проти дій росії в Україні, назвавши повномасштабне вторгнення «варварським». Згодом стало відомо, що бізнесмен попросив Євросоюз зняти з нього санкції.

Yandex наразі перебуває в процесі продажу російської частини компанії. Очікується, що контроль над російським активом отримає консорціум інвесторів з рф, а в нідерландській компанії його розділять Аркадій Волож та іноземні акціонери.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук