В Україні відбудеться Extreme Bootcamp для defence-tech стартапів — переможець отримає €500 000

В Україні організують п’ятиденну програму Extreme Bootcamp для стартапів у галузі оборонних технологій. Три найкращі команди розділять між собою призовий фонд €1 млн, а переможець отримає €500 000 інвестицій.

Подача заявок триватиме до 7 червня за цим посиланням. Як йдеться на сайті організаторів проєкту Darkstar, шукають десять команд, які вже мають бойові випробування продукції на українському фронті або будуть мати їх там протягом шести місяців. 

«Ми допоможемо цим командам рости, масштабуватися та пришвидшувати їхній прогрес», — пишуть організатори.

В анкеті просять розповісти більше про стартап, а також зазначити, чим саме ця програма може йому допомогти. Пишуть,що на кемпі команди працюватимуть разом з одними з найкращих європейських засновників-єдинорогів.

Що відомо про організаторів

Darkstar — це коаліція з понад 20 засновників, хакерів та інвесторів з Естонії, України, Німеччини, Франції та Великобританії. Йдеться, їх усіх об’єднує одна мета – розбудова екосистеми європейських оборонних технологій.

Співорганізатором кемпу став естонський підприємець Рагнар Сасс. Він розповів для DOU, що всі партнери розділяють спільні цінності, та запевнив, що вони не залучали російського капіталу і допомагають українській армії.

«Нам було дуже легко отримати згоду від естонських підприємців, тому що в Естонії росіяни глушать GPS-сигнали. Для нас перемога над ними, це теж питання національної безпеки», — сказав він.

Шукають не тільки українські стартапи, а і європейські, які могли б співпрацювати з українцями й бути корисними на полі бою. Також українським компаніям можуть допомогти відкрити представництво в Естонії.

У пріоритеті все, що стосується електроніки й софту, і що можна легко масштабувати. За словами Сасса, не обов’язково мати продукт, що вже пішов у виробництво, демонстраційні версії теж підійдуть.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук