Електронне бронювання однозначно буде, альтернативи диджиталізації немає — Мінекономіки

Міністерство економіки України підтвердило, що уряд працює над створенням механізму електронного бронювання. Про це представники відомства повідомили в коментарі AIN.UA.

«Іншої альтернативи, крім диджиталізації процесів, пов’язаних із бронюванням, немає. Це буде однозначно зроблено. Ми зараз обговорюємо з Міністерством оборони та Мінцифри принципові підходи до того, яким чином перевести «в цифру» постанову [Кабінету Міністрів] №76 [регулює питання бронювання, — ред.] або ті нормативно-правові акти, які регулюють або будуть регулювати питання бронювання військовозобов’язаних», — розповіли в Мінекономіки.

Співрозмовники редакції у відомстві стверджують, що ведуть діалог із бізнесом і профільними асоціаціями, іншими представниками влади, народними депутатами та стейкхолдерами.

«Очевидно, що суспільство бачить необхідність змін. Цифрове рішення [стосовно процедури бронювання] зʼявиться, коли ми напрацюємо нові положення стосовно бронювання, які збалансують потреби безпеки й оборони, економіки, бюджету, бізнесу, гуманітарної сфери тощо», — додали у відомстві.

Раніше про послугу електронного бронювання військовозобовʼязаних громадян, яку запустять на базі реєстру «Оберіг», повідомляли в Міністерстві оборони. У відомстві AIN.UA розповіли, що наразі інформація про вже заброньованих громадян відмічається в реєстрі і при оновленні даних показується в застосунку «Резерв+».

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук