Від театру до маркетингу: як створити унікальний досвід взаємодії в додатку 211Steps

Читати на RU

Не споглядати, а бути частиною історії. Ідея створення по-справжньому інтерактивного дійства із глибоким «зануренням» реалізована у 211Steps, додатку, який розробляється під егідою української культурної платформи 211Floor.

Технологія здатна нести як культурне та розважальне, так і бізнес-навантаження, тому буде цікавою і для творців, і для підприємців. Спектр застосування доволі широкий – від інтерактивних аудіовистав та екскурсій до розвиваючих проєктів, комбінованих онлайн/офлайн-ігор та нестандартних маркетингових активностей, які будуватимуться в залежності від дій користувача.

З чого складається досвід?

Інтерактивний проєкт, який автор створює в додатку, є унікальною композицією з аудіотреків, спеціально підібраних локацій та візуальних матеріалів: фотографій, мап, відеофрагментів тощо. Ключова особливість кожного проєкту в 211Steps  – глибока взаємодія сюжету, що створюється, та глядача. Або ж взаємодія глядачів (учасників) між собою в рамках запропонованої автором історії.

Окрім побудови лінійних сюжетів, наприклад, для класичних вистав або екскурсій, технологія також дозволяє створити середовище, в якому учасник здатен самостійно впливати на хід подій та кінцевий результат.

Як підкреслює одна з креаторок вистав у додатку 211Steps, головна режисерка Академічного театру драми і комедії на Лівому березі Дніпра Тамара Трунова, застосована технологія поєднує віртуальний та реальний світ в найбільш прийнятний для сучасної людини спосіб. Замість безоглядного занурення в онлайн на першому плані тут співіснування, трансляція унікального досвіду від людини до людини, можливість прожити цікаву історію зсередини, які викликають більш глибокий відгук та емоції. 211Steps – це утримання уваги, більша залученість до дійства, засіб достукатися до людей, які сьогодні стають все більш вимогливими до вхідної інформації.

Проєкт «Повернення» в 211Steps

Яскравим прикладом демонстрації можливостей технології став проєкт «Повернення», дві інтерактивні історії з якого вже доступні безкоштовно в додатку в 211Steps. Перетворення людської свідомості на тлі країни, що переживає війну, вагання і передчуття, подолання та єднання… Стати повноцінним учасником своєї історії, тісно переплетеної з українським сьогоденням, пропонують акторка Олеся Жураківська та правозахисниця Олександра Матвійчук.

«Повернення до Людяності» та «Повернення до Гідності» започатковують серії аудіоісторій людей, яких торкнулися події Майдану та окупованих територій України. Це історії про складний внутрішній вибір — ким бути у важких ситуаціях і яким чином транслювати це своєму оточенню. 

Свідомий вибір – бути собою, залишатися людиною. Про це в проєкті «Повернення» розповідають голоси наших співвітчизників, які впускають слухача в свій особистий простір. Саме такий формат в поєднанні з технологією 211Steps робить цей інформаційний продукт значно більшим, ніж прослуховування популярної лекції чи моновистави. Це інтерактивна відверта розмова, яка викликає у відповідь таку саму відвертість, спонукає на глибше пізнання себе. Сюжети мають декілька паралельних ліній, які виводять користувача на логічне завершення історії із новими знаннями про себе.

Поза межами театру

Окрім розвитку мобільного додатку команда 211Steps також спільно з партнерами розробляє план з оцифрування двох українських міст. Він передбачає створення віртуального простору, доступного як для місцевих мешканців, так і для туристів незалежно від мови спілкування. На віртуальній карті міста можуть бути закріплені локації, можуть проводитися виставки, квести, геоігри та інші активності, які перетинатимуться із відповідними фізичними локаціями та об’єктами. Очікується, що проект сприятиме розвитку креативних індустрій, індивідуальних творців та бізнесу. Оскільки технологія 211Steps не має географічних та культурних обмежень, в подальших планах команди – розширення її на мегаполіси в Північній Америці та Європі. 

Можливості створення авторських проєктів для креаторів та бізнесу в додатку 211Steps будуть відкриті в червні 2022 року. Командою вже розпочато розгляд та відбір заявок.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук