Криптобіржі призупинили виведення коштів на картки українських банків. Що сталося

1

Найбільша криптовалютна біржа Binance призупинила виведення коштів на картки українських банків. Як альтернативу, пропонують використовувати інші методи отримання грошей, зокрема Р2Р-сервіс. Про складнощі повідомили також представники інших криптобірж.

«Наразі фіатні канали, а саме введення та виведення через банківську карту та інші платіжні сервіси, тимчасово призупинені серед криптовалютних бірж по всій Україні», – зазначають в Binance Ukraine.

UPD. Ввечері 2 березня на сайті Нацбанку була опублікована інформація про запровадження змін до порядку здійснення авторизації діяльності надавачів фінансових платіжних послуг. Ймовірно, це і стало причиною проблеми в операціях криптобірж з українськими картками.

Засновник криптовалютної біржі Kuna Михайло Чобанян розповів Mind.ua, що проблема актуальна і для інших криптобірж, але також не уточнив у чому справа.

«Так, не працює у всіх. Є багато нюансів, про які постараюся завтра розповісти, як отримаю свіжий апдейт. Якщо коротко – шукаємо вихід із ситуації, під загрозою зупинка всього українського ринку крипто/карткова грн», – прокоментував він.

Раніше Kuna повідомила про технічні роботи, пов’язані з оновленням Kuna.io, через які всі дії на платформі стали недоступними, включаючи поповнення, виводи, торгівлю.

Більш розгорнутий коментар дав засновник та СЕО української криптобіржі ALP.COM Віталій Боднар (також, засновник BTC-Alpha). Обидві біржі також тимчасово призупинили вивід.

«Дійсно наші партнери по процесингу гривні (платіжні системи – ред.) тимчасово не обробляють платежі з карт в гривні. В даний момент немає чітких правил регулювання криптоплатежів, хоча влада над цим працює. Дані платежі високоризикові для платіжних систем і банків, – пояснив Віталій.

Сподіваюсь, що найближчим часом знову буде можливість включити депонування і вивід коштів в гривні. Наша команда робить все для цього можливе».

Також перебої з виводом на українські банківські картки підтвердили у WhiteBit. Як підтвердив засновник біржі, Володимир Носов, вони повʼязані з труднощами на стороні провайдерів.

«Провайдери – це фінансові установи, які надають фінансові послуги. Зараз регулятор в рамках євроінтеграційних процесів почав активні дії по перебудові фінансового сервісу, що зачепило й фінансові компанії-провайдери і банківський сектор. Думаю, що це підготовка до вступу в силу Закону України про віртуальні активи, який надасть більше інструментів усім учасникам ринку», – пояснив Носов в коментарі AIN.UA.

Раніше подібна проблема вже траплялася. У вересні 2022 року в Україні обмежили вивід коштів з криптобірж на картки банків через постанову НБУ № 18 від 20 квітня 2022 року, відповідно до якої банк зупиняє (повертає) вхідні та вихідні перекази в іноземній валюті у разі, якщо є підозра, що вони пов’язані із забороненою в Україні діяльністю.

Залишити коментар

Коментарі | 1

Пошук