Між офісом і домом: коворкінги в Києві

Читати на RU

Попрацювати за чашкою кави поза галасливим офісом – що може бути краще? Або обговорити перспективну ідею з партнерами не в ресторані, а в спеціальному місці, яке стимулює групове креативне мислення? У Києві активно розвивається нерухомість нового формату для фрілансерів, маркетологів, стартаперів та IT-підприємців, де можна винайняти робоче місце на місяць, день або навіть кілька хвилин. Коворкінг – модель роботи, коли працівники залишаються вільними та незалежними, і використовують вільний простір для своєї діяльності. Займаються своїми справами вони або в спеціальних коворкінг-центрах, або в креативних просторах. Редакція AIN.UA зібрала коворкінги в Києві, на які обов’язково варто звернути увагу, якщо вам набридло працювати вдома, а оренда офісу вас не влаштовує.


У 2021 році редакція AIN.UA оновила цей текст. Ми додали до списку ще кілька коворкінгів і антикафе, які чудово підійдуть для віддаленої роботи.


Коворкінги в Києві

UNDERHUB

Коворкинги в Киеве-1
Коворкинги в Киеве

Контакти

Creative Quarter — Gulliver

Коворкинги в Киеве-2

Контакти

Data Hub (на Палаці спорту)

Коворкинги в Киеве-3

Контакти

Bazis Coworking

Коворкинги в Киеве-4

Контакти

Coworking Platfoma Leonardo

Коворкинги в Киеве-5

Контакти

голоссевКоворкінг на Голосіїївській

Один із найстаріших коворкінг-центрів Києва. Він розташований у Голосіївському районі, недалеко від метро Деміївська. Має у своєму розпорядженні фондом із 3 робочих кабінетів, залу для переговорів на 8 осіб, двох переговорних кімнат, кімнати відпочинку і невеликої кухні. Загалом у цьому коворкінг-центрі одночасно можуть працювати 20 осіб. Вартість оренди одного робочого місця становить 900 грн на місяць, повноцінного кабінету, в якому можуть розміститися 4-5 осіб і в якому є все необхідне – 6800 грн. Крім того, за 100 грн можна орендувати робоче місце на день. Під час оренди офісу, клієнт отримує у своє розпорядження: всі необхідні меблі, принтер, факс, сканер, телефон, інтернет, міський телефон, сейф з особистими осередками, проектор з екраном для презентацій і маркерну дошку.

часописКреативний простір «Часопис»

Креативний простір «Часопис», який відкрився в серпні 2012 року, розташований у центрі Києва, на вулиці Льва Толстого. Площа простору – 350 квадратних метрів. Він поділений на 7 залів, має власну бібліотеку та пропонує оренду велосипедів. Вартість першої години роботи становить 30 грн, наступної – 15 грн. Час, який людина провела в «Часописі», фіксується за допомогою безконтактної картки, яку відвідувач сканує на вході та виході. Корпоративні клієнти можуть придбати клубні картки, вартість яких становить 2000 грн на місяць. Звісно, тут є Wi-Fi, можна заварити чай або зробити каву, а також розігріти їжу в мікрохвильовці. Нещодавно в креативному просторі з’явилися бейгли, салати і десерти. «Часопис» виділяється своїм дизайном. Найбільшою залою є бібліотека, яка виконана в білих тонах. Уздовж стіни розставлені книжкові стелажі з періодикою і раритетними виданнями. Варто відзначити невеликий зал під назвою «ванна», де стіни викладені білою плиткою, а також встановлена душова кабіна. Тут чути шум води і видніється оголена фігура дівчини.

ciferblatКреативний простір «Циферблат»

«Циферблат» у Києві входить до мережі закладів аналогічного формату в Москві, Санкт-Петербурзі та інших містах Росії. Київський «Циферблат» розташований у центрі, на вулиці Володимирській, 49а. Займатися в креативному просторі можна чим завгодно, розплачуючись за проведений час. Вартість однієї хвилини – 25 копійок. До послуг відвідувачів – безкоштовні заварний чай і зернова кава в необмеженій кількості, а також безкоштовний інтернет. Для фрілансерів доступні факси, принтери та сканери. Можна замовити їжу або принести її з собою. Це досить цікаве дворівневе місце з гарним дизайном і недорогими меблями з барахолок та Ikea. Варто відзначити цікаву систему розрахунку. Коли відвідувач реєструється він обирає собі іменний будильник. Адміністратор записує ім’я відвідувача, ім’я будильника і час початку роботи в креативному просторі, а після того, як відвідувач йде, дивиться на годинник і виписує рахунок.

библиотекSmart cafe BiblioTech

Коворкінг-центр Bibliotech більше схожий на smart cafe, де можна купити або почитати цікаві книжки за філіжанкою ароматної кави, а також скористатися доступними технологічними благами у вигляді бездротового інтернету та необхідної оргтехніки. Він розташований на вулиці Саксаганського, 120. Бібліотека складається з 2 тис. книг, 1 тис. з яких можна читати за допомогою буккросингу. Решту книг можна купити. Ціни дещо вищі, ніж у конкурентів. Так, за першу годину роботи доведеться заплатити 36 грн. Кожна наступна година обійдеться відвідувачеві в 18 грн. Якщо ви хочете провести в Bibliotech цілий день, то в будні гроші ви заплатите 72 грн. За ці гроші відвідувачеві пропонується необмежена кількість кави, чаю, солодощів і фруктів, а також книжок, всіляких ігор, включно з Xbox, і можливість користування проектором. Також можна скористатися кімнатою для переговорів та іншими безкоштовними послугами. Крім того, сюди можна приносити свою їжу або безалкогольні напої та замовляти на адресу Bibliotech доставку улюбленої їжі.

креативCreative Space 12

У вересні минулого року на Михайлівському провулку 10/2 відкрилося нове місце Creative Space 12, яке об’єднує в собі експериментальне кафе, дизайн-бутік, шоу-рум, лекторій і майданчик для тусовки. Наприклад, лекторій дає змогу комфортно проводити весь день, організовувати презентації, збирати круглі столи, отримувати нові знання, натхнення і обмінюватися досвідом. Тут проводяться різноманітні майстер-класи, лекції, зустрічі, виставки та перегляди кінофільмів. Кафе складається з вишуканих страв, на кшталт тар-тара з тунця на подушці з авокадо за 79 грн або яловичого язика, тушкованого з вершками, що обійдеться в 65 грн за порцію. Внутрішня частина кафе змінюється щомісяця, допомагають у цьому будуть дизайнери з усієї Європи. У магазині продаються різними дизайнерські речі. Час роботи Creative Space 12 з 11.00 до 23.00.

киеворскингKyivworking

Коворкинг Kyivworking – это проект центра предпринимательства Startup Ukraine. «Идеальное рабочее пространство для активных душой предпринимателей и фрилансеров», – говорится в описании проекта. Kyivworking находится в центре Киева, на 5 этаже бизнес-центра по улице Московской 27. За 2 тыс грн в месяц предлагается отдельное рабочее место и удобная инфраструктура (пользование принтером, сканером, ксероксом, интернетом и телефоном). Если вы хотите подписать контракт на 3 месяца – это обойдется вам в 5500 грн. Год аренды рабочего места – 20 000 грн + 2 месяца в подарок. «В кафешках шумно и суетно. Сосредоточиться совершенно невозможно. Нам с командой необходимо место где нам никто не будет мешать и мы никому мешать не будем», – описывает свою проблему посетительница коворкинга Дарья Головач.

WORK-n-ROLL Coworking KievWork-n-Roll

Коворкінг Work and Roll являє собою затишний офіс у центрі Києва, який наразі працює в закритому режимі. Клієнтам пропонуються переговорна, гнучкі види оплат (місяць, тиждень, день), Wi-Fi, кавомашина, парковка у дворі, а також вечірки та тематичні зустрічі. Розцінки на одне робоче місце становлять 8 євро на день, 30 євро на тиждень або 110 євро на місяць. За умови оренди на півроку власники обіцяють суттєву знижку, а також пропонують обмін послугами. «Якщо ви робите щось таке, що може бути потрібне нам – скажіть, можливо, ми перезарахуємося», – йдеться в повідомленні коворкінгу Work-n-Roll. Уже півроку як цей коворкінг зайнятий. Наразі керівництво шукає нове, більш просторе місце, щоб посадити всіх охочих.

Порівняльна таблиця коворкінгів та креативних просторів Києва

МісцеАдресаЦінаЩо отримуютьДодаткові послуги
Коворкінг на Голосіївськійвул. Саперно-Слобідська, 10, 3-й під’їзд, офіс 137


Час роботи: 08:00 – 21:00
Оренда робочого місця на день – 100 грн;
На місяць – 900 грн.
Оренда офісу на місяць – 6800 грн.
Wi-fi, меблі, принтер, факс, сканер, телефон, інтернет, міський телефон, сейф з особистими осередками, проектор з екраном для презентацій та маркерну дошку, доступ до кухніоренда робочого місця економ класу, на половину робочого дня, поштове обслуговування юридичної особи, оренда кабінету для переговорів, оренда робочого місця економ класу
Креативний простір «Часопис»вул. Льва Толстого, 3


Час роботи: 10:00-23:30
Перша година – 30 грн;
Наступна – 15 грн;
Клубна карта на місяць – 2000 грн.
Wi-Fi, заварний чай, кава, книги, принтербейгли, салати та десерти
Креативний простір «Циферблат»вул. Володимирська, 49а


Час роботи: 11:00-23:00
Одна хвилина – 25 копійок.Wi-Fi, заварний чай і кава. Для фрілансерів – факси, принтери та сканериїжа
Smart cafe BiblioTechвул. Саксаганського, 120

 

Час роботи:10:00-23:00

Перша година роботи – 36 грн;
Наступна – 18 грн;
Оренда робочого місця на день – 72 грн.
Wi-Fi, кава, чай, солодощі та фрукти, а також книжки, всілякі ігри, Xbox, проекторпереговорна кімната, книги
Creative Space 12Михайлівський провулок, 10/2


Час роботи: 10:00-22:00
БезкоштовноWi-Fi, експериментальне кафе, дизайн-бутік, шоу-рум, лекторійїжа, дизайнерські меблі, майстер-класи, виставки, вечірки
Kyivworkingвул. Московська 27


Час роботи: 10.00 – 23.00
Оренда робочого місця на місяць – 2000 грн;
На 3 місяці – 5500 грн;
На рік – 20 000 грн + 2 місяці в подарунок.
користування принтером, сканером, ксероксом, Wi-Fi і телефоном, кава, чай, солодощі, користування переговорною кімнатою, доступ до бібліотеки та бізнес-журналів, гамак і пінг-понгбейгли, замовлення вегетаріанських обідів, конференц-зал, парковка, тематичні заходи, вечірки
Work-n-RollОновлено на прохання творців Work-n-Roll


Коворкінг закритого типу.

.

 

 

Оренда робочого місця на день – 8 євро,
на тиждень – 30 євро,
на місяць – 110 євро.
переговорна, Wi-Fi, кава машина, парковка у дворівечірки та тематичні зустрічі
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук