Gemius назвав найпопулярніші браузери Східної Європи: в Україні лідирує Chrome

Читати на RU

Згідно з останнім дослідженням Gemius, браузер Google Chrome 30.0 є найпопулярнішим в Україні. 28% переглядів сторінок здійснено через цей браузер. Opera 12.1 і Firefox 24.0 користується 19% і 17% користувачів. AIN.UA розповідає, які браузери є популярними.

Дані показують, що Chrome продовжує зміцнювати свої позиції на онлайн ринку. Минулого тижня браузер випередив Firefox на ринках Словенії та Угорщини, а в Данії йому вдалося успішно обігнати популярний там Internet Explorer. У Чехії він уже наздоганяє Firefox (різниця між браузерами становить 0,5%). Те ж саме відбувається в Польщі – спостерігається чітка тенденція до зростання популярності Chrome. Різниця між частками веб-трафіку для браузера Firefox і Chrome становить лише 8%. На ринку Білорусі нинішній лідер Opera також втрачає користувачів на користь Chrome (близько 3%).

Найбільша кількість користувачів, які використовують Chrome 30.0, у Молдові (64%). Польща і Чехія – винятки, де 35% і 25% користувачів, відповідно, користуються браузером Firefox 24.0. У Білорусі найпопулярніший браузер – Opera 12.1 – 28% переглядів сторінок здійснено з використанням цього браузера.

браузеры-1
Популярні браузери

Якщо підсумувати цифри за всіма версіями браузерів, то загальний рейтинг виходить таким:

браузеры-2

Нещодавно Gemius представив рейтинг пошукових систем Центральної та Східної Європи . За вересень-жовтень цього року, частка пошукового сервісу Яндекс потроху наближається до Google і становить уже 43,37% проти 54,76%.


У 2021 році Apple, Google, Microsoft і Mozilla, об’єдналися в рамках групи WebExtensions (WECG) для створення єдиних стандартів браузерних розширень. Як зазначає ITC.UA, WECG планує спростити створення розширень для розробників, вказавши узгоджену модель і загальне ядро функціональності, API і дозволів.

«Кожен постачальник браузерів продовжуватиме керувати своїм магазином розширень повністю незалежно, зі своєю власною технічною, оглядовою та редакційною політикою», – сказано в заяві.

WECG планує тільки узгодити загальне бачення розширень браузера і працювати над майбутньою стандартизацією, а саме:

  • Спростити створення розширень розробниками, створивши узгоджену модель і загальне ядро функціональності, API та дозволів;
  • Описати архітектуру, яка підвищує продуктивність і є ще більш безпечною та стійкою.

Докладніше про це: у матеріалі.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук