Найкращі ігри на iPhone, які потрібно обов’язково завантажити

Читати на RU

Серед 12 додатків для iOS, офіційно визнаних Apple найкрасивішими в 2013 році, половина припала на мобільні ігри. iPhone і справді став «домівкою» для багатьох із найкращих мобільних ігор, коли-небудь створених розробниками. Журналісти The Verge склали список із 20 ігор, які обов’язково варто завантажити і спробувати власникам iPhone.

Добірка цікава тим, що до неї включено не просто лідерів рейтингів, а справді цікаві, незвичні ігрові додатки, які, на жаль, часто витісняють із топів App Store ігри-клони та «веселі ферми». У деяких з ігор, що потрапили до добірки, є Android-версії – у цих випадках у тексті наведено посилання на Google Play.

1. Bounden

Це – весела гра, яка надихає користувача активно рухатися, щоб виграти. Суть у тому, що двоє беруться за смартфон і намагаються танцювати, дотримуючись вказівок із додатка і пересуваючи курсор на екрані. Звичайно, іноді це призводить не до веселощів, а до розбитого екрана, але це все дрібниці, головне – грати можна з другом. Додаток доступний російською мовою. Завантажити Bounden для Android можна тут.

2. Desert Golfing

Нехай вас не обдурить мінімалістичний інтерфейс – ця гра може бути дуже затягуючою. Принцип – дуже простий: задати вектор руху м’ячику для гольфу, щоб влучити в чергову ЛУНку в пустелі. Завантажити версію для Android можна тут.

Лучшие игры на iPhone-1

3. Drop7

Розробка відомої гейм-студії Zinga, Drop7 – такий собі гібрид принципу тетрису і базової математики Sudoku. На відміну від тетрису, тут потрібно сортувати фішки з числами. Завантажити версію для Android можна тут.

Лучшие игры на iPhone-2
Лучшие игры на iPhone

4. Angry Birds

Ця гра представлення не потребує. Зараз це розкручений, впізнаваний бренд: є чашки з Angry Birds, м’які іграшки у вигляді героїв гри і гори іншої сувенірки. Rovio випустила купу сиквелів, зокрема – і кросовер із сагою «Зоряні війни». Android-версія гри – тут.

5. Eliss

У схожі ігри грають герої фантастичних фільмів. Це гра для тренування спритності пальців: вам потрібно комбінувати, переміщати, поєднувати та розділяти планети таким чином, щоб потрапляти по цілях на екрані та уникати пасток. Гра є і для Android. На початку 2014 року розробник гри Стеф Тіріон випустив апдейт Eliss Infinity.

6. Tiny Wings

Одна з безлічі мобільних ігор про милих маленьких пташок, які надихалися успіхом Angry Birds. Але тим не менш, іграшка досить унікальна, її кілька разів визнавали грою року для iPhone.

Лучшие игры на iPhone-3

7. Kero Blaster

Укладачі рейтингу називають цю гру найкращою платформою для iPhone, а її дизайн змусить з ностальгією згадати про 8-бітові ігри та музику. «Чудова зброя, класний саундтрек і чарівна піксельна графіка (я не іронізую)», – пише один із фанатів гри.

8. Grand Theft Auto: Chinatown Wars

Ще одна відома франшиза в рейтингу. Тут теж можна викрадати автівки, бити вікна та ганяти містом під місцеве радіо.

9. Super Stickman Golf

Ще одна можливість стати віртуальним гравцем у гольф. Можна грати соло, намагаючись якомога меншою кількістю ударів загнати м’ячик у лунку, а можна – у режимі мультиплеєра, де потрібно просто першим дістатися фінішу. Android-версія є тут.

10. Space Invaders Infinity Gene

Оригінальну Space Invaders, одну з перших гіперпопулярних комп’ютерних ігор, напевно, пам’ятають усі. А Space Invaders Infinity Gene – це оригінальна переробка знаменитої гри, трохи доповнена принципами теорії еволюції: у процесі гра розвивається, з’являються нові функції та етапи. Невелика проблема в тому, що додаток поки що не підтримує iOS 8.

Лучшие игры на iPhone-4

11. Threes!

Ще одна тетрисоподібна гра – свого роду «числовий тетріс», математична головоломка. Вона – результат співпраці програміста Ешера Воллмера, ілюстратора Грега Волвенда та музиканта Джиммі Хінсона. Цікаво те, що вони працювали над грою віддалено, листуючись електронною поштою. Ця гра увійшла до 12 найкрасивіших ігор минулого року за версією Apple.

Лучшие игры на iPhone-5

12. 868-Hack

Ця гра дозволить побувати «в шкурі хакера», адже її мета – на кожному рівні вкрасти якомога більше даних. 868-Hack – досить складна гра, де потрібно продумувати кожну свою дію.

Лучшие игры на iPhone-6

13. Plants vs. Zombies 2: It’s About Time

Продовження популярної серії, free-to-play-гра, де потрібно боротися з навалою зомбі, висаджуючи рослини. У 2013 році Apple назвала цю гру серед найкращих ігор для iPhone.

14. Ridiculous Fishing— A Tale of Redemption

Гра від нідерландського розробника Vlambeer здобула перше місце в категорії найкращих ігор для iPhone у 2013 році. Крім стрільби по рибах у повітрі гра запам’ятається особливою графікою. Є версія і для Android.

games10

15. Spider: The Secret of Bryce Manor

Одна з небагатьох мобільних ігор, де користувачеві пропонують пограти за павука, який мандрує занедбаною будівлею, плете сітки, ловить мух і знаходить схованки.

16. The Room

Дуже красива й атмосферна квестова гра-головоломка, де герою пропонується розкривати секрети та відшукувати таємничі предмети, зазвичай вирішуючи задачі на відкриття всіляких скриньок, сейфів і коробок, використовуючи ключі, лінзи, важелі і т.д. Є Android-версія.

17. Super Hexagon

Мінімалістична гра, в якій потрібно провести курсор по дуже складному обертовому лабіринту з геометричних фігур під психоделічний саундтрек.

18. Canabalt

Персонаж гри намагається врятуватися від апокаліпсису, що настає, тікаючи по дахах. Гра вирізняється крайньою простотою в управлінні. Є версія для Android.

19. Spaceteam

Командна гра, у якій гравцям у режимі мультиплеєра пропонується керувати космічним кораблем. «Якщо вам подобається тиснути на кнопки і кричати на друзів, ця гра для вас», – вважають розробники. Версію для Android можна завантажити тут.

games15

20. Device 6

Ще один лауреат конкурсу найкрасивіших додатків у 2013 році, який Apple проводить щороку. Мобільна гра від шведських розробників зі студії Simogo. Це інтерактивний трилер-квест із текстовими повідомленнями, картинками, аудіо- та відеороликами.

games13
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук