Новий номер life:) – оператор купив код 073 за 10 млн грн

Читати на RU

Український мобільний оператор life:) купив за 10 млн грн національний код 073 на додаток до вже наявних 063 і 093. Про це з посиланням на повідомлення Національної комісії з питань регулювання зв’язку та інформатизації пише газета «Капітал«. Код буде використовуватися для надання послуг стільникового зв’язку на території країни, завдяки йому life:) зможе підключити до 10 млн нових номерів. Стартові пакети з новим кодом з’являться в продажу вже в грудні.

код life:) -1

Загалом в Україні передбачено 99 мережевих кодів. Найбільшими користувачами номерного ресурсу є мобільні оператори. На сьогодні Київстар має у своєму розпорядженні п’ять національних кодів мобільного зв’язку (067, 068, 096, 097 і 098), МТС – чотири (050, 066, 095, 099), «Астеліт» (life:)) – двома (063, 093), «Телесистеми України» (PEOPLEnet) -092, «Інтертелеком« – 094, «Тримоб« – 091. Частина кодів, що залишилася, використовується для спеціальної короткої нумерації, зокрема, для потреб аварійних і довідкових служб. 27 кодів присвоєно місцевим мережам за кількістю регіонів.

Нагадаємо, що нещодавно на AIN.UA виходила стаття, де порівнювалися операторські тарифи на мобільний інтернет.


У 2016 році мобільний оператор Life:) провів глобальний ребрендинг і став називатися lifecell – співзвучно з брендом компанії Turkcell, якій належить 100% акцій українського оператора. Мета ребрендингу – стати «українським Turkcell». «Щоб візуально наблизити life:) до материнської компанії та підкреслити зв’язок між компаніями, новий бренд lifecell набув не лише однакових і співзвучних елементів із брендом Turkcell, а й кольорів материнської компанії: синього та жовтого». Під брендом life:) компанія пропрацювала на українському ринку понад десять років.

2021 року оператор lifecell пропонує послуги швидкісного 4G інтернету, а 2020-го надав користувачам доступ до домашнього інтернету. Роком раніше компанія запустила послугу «Віртуальний номер BiP», яка дає змогу придбати та користуватися українським номером у будь-якій частині світу за «домашніми» тарифами.

Крім цього, мобільний оператор запустив мобільний гаманець Paycell, який працює на Android-пристроях. У ньому користувачі можуть: створити електронний гаманець, поповнити його банківською картою, перевірити баланс, переглянути історію транзакцій, а також переказати гроші за допомогою QR-коду.


Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук