Іноземна мова з носієм – список інтернет-сервісів

Читати на RU

Дедалі більше людей сьогодні прагнуть навчитися програмувати, але без знання іноземних мов ці навички цінуються набагато нижче. Тому паралельно з мовами програмування рекомендується освоювати і мови міжнародного спілкування. Звичайно, найкраще робити це за допомогою носіїв мови. В Україні вистачає курсів від так званих native speakers, які обіцяють навчити будь-кого говорити англійською швидко й недорого. Але навіщо платити і кудись їздити, якщо можна опанувати мови не виходячи з дому? AIN.UA зібрав список інтернет-сервісів, на яких можна вчити іноземну мову з носієм.


У 2021 році редакція AIN.UA оновила цей текст. Ми додали ще кілька сервісів для вивчення іноземних мов із носіями онлайн. Крім того, ми оновили інформацію про ресурси, уже згадані в матеріалі.


Rosetta Stone

Цей ресурс із немилозвучною для нашого брата назвою допомагає вивчити мову, просто спілкуючись із носієм мови і виконуючи вправи, які цей носій потім перевіряє. У зворотному порядку, ви зобов’язуєтеся вчити партнера своєї рідної мови і перевіряти у відповідь його вправи. Основне завдання – знайти в ком’юніті когось охочого вивчити з вами українську (або російську) мову. Крім вправ, користувачі можуть записувати і надсилати своїм співрозмовникам голосові файли, які допоможуть відточити правильність вимови.

Иностранный язык с носителем-1
«Іноземна мова з носієм»

Сервіс платний. Щоб побачити вартість, потрібно вибрати мову, яку ви хочете вивчити. Наприклад, британська англійська обійдеться від $11,99 на місяць. Загалом у базі 24 мови, серед яких англійська та російська.

Busuu

Сайт являє собою величезне онлайн-ком’юніті, що налічує понад 40 млн носіїв мов. Його засновники вирішили створити альтернативу нудному і неефективному традиційному способу вивчення іноземних мов. Для того, щоб користуватися сервісом, доведеться вибрати один із варіантів підписки. До речі, у сайту є російський інтерфейс, а ціни представлені в гривнях.

Иностранный язык с носителем-2
«Іноземна мова з носієм»

Так само, як і на Rosetta Stone, тут користувачі допомагають один одному опанувати мову, зокрема англійську та російську. А ось української поки що немає – можливо, хтось із наших читачів міг би додати на сайт новий мовний розділ.

italki

Сайт пропонує можливості спілкування з носіями мови. Зокрема, взяти участь у тематичних дискусіях або поговорити особисто з представниками різних країн. Для того, щоб навчатися мов, потрібно пройти реєстрацію, обрати вчителя та забронювати урок. Оплата відбувається наприкінці кожного уроку.

Иностранный язык с носителем-3
«Іноземна мова з носієм»

Lang-8

Цей сервіс являє собою ніби урізану версію перших двох. Користувач пише текст мовою, що вивчається, який потім перевіряє носій відповідної мови і вносить у нього необхідні правки. Сайт стане в пригоді тим, хто, наприклад, складає супровідний лист іноземному роботодавцю і переживає, чи все правильно з граматикою. Також ви можете самі виступати як перевіряльник – для цього під час реєстрації потрібно вказати, якими мовами ви компетентно володієте.

Иностранный язык с носителем-4
«Іноземна мова з носієм»

Безкоштовно в такий спосіб можна вивчати лише дві мови, але загалом на платформі присутні носії з понад 190 країн. Тому якщо вам раптом закортить навчитися правильно писати ще й третьою мовою, доведеться викласти від $7 на місяць до $69 на рік. На додачу ви отримаєте кілька додаткових функцій – наприклад, необмежену кількість записів у блокноті та можливість довантажувати тексти у форматі PDF.

Mylanguageexchange

По суті це майданчик обміну знаннями, на якому користувачі навчають один одного своєї рідної мови в групових чатах. За додаткову плату можна підшукати собі ідеального друга по листуванню. Щоб його знайти, потрібно у формі пошуку описати, якими якостями він має володіти: його рідна мова, з якої він країни, якого віку має бути ця людина і яку мову практикує. Програма підбере кандидатів, а вам залишиться тільки вибрати вподобаного.

На Mylanguageexchange зареєстровано понад мільйон користувачів зі 133 країн, і тут можна безкоштовно в живому спілкуванні за допомогою голосового або текстового чату вивчити 115 мов. А ще грати у всілякі словникові ігри, читати книги з місцевої онлайн-бібліотеки або листуватися поштою.

Omegle

Сервіс схожий на Mylanguageexchange тим, що, по суті, це ще один чат, у якому можна спілкуватися з незнайомцями іноземною мовою – щоправда, у цьому разі, тільки англійською. Чат доступний як у голосовому, так і в текстовому режимі, і перервати його можна в будь-який момент.

Співрозмовників можна шукати як випадковим чином, так і за інтересами. Наприклад, ввести ваші хобі, вік та інші параметри, щоб підібрати найбільш підходящого англомовного спікера.

InterPals

Сайт побудований за принципом соціальної мережі з упором на вивчення іноземних мов. Тут можна листуватися з симпатичною американкою або гарячим іспанцем їхньою рідною мовою, і тому InterPals дуже схожий на сайт знайомств. Особливо враховуючи, що деякі користувачі ставлять на аватар свої найвдаліші фотографії. Сайт закликає не тільки спілкуватися, а й подорожувати разом, позиціонуючи себе як найбільше інтернаціональне ком’юніті.

Усі сервіси на сайті безкоштовні, зокрема й груповий чат і форум. На InterPals щодня можна знайти понад 5,2 млн користувачів онлайн зі 160 країн світу. Однак найбільше за чисельністю тут англомовне ком’юніті, яке налічує понад мільйон представників. Сервіс безкоштовний.

Englishbaby

«Це англійська, дитинко!» – ще одна соцмережа для стражденних вивчити мову, цього разу виключно англійську. Освоювати премудрості мови великих колонізаторів можна за допомогою листування, чатів і форумів з носіями мови. А ще тут можна знайти словники, тести і навіть аудіоуроки. Ба більше, у блозі Englishbaby виявилися тематичні розповіді про електромобілі, Олімпійські ігри в Лондоні та інші цікаві теми англійською мовою.

Усе це задоволення обіцяють задарма, якщо ви готові переглядати рекламу, якої тут не менше, ніж у Facebook. Зате жодних гарячих іспанців з оголеним торсом, як на InterPals – Ebaby на перший погляд виглядає цілком пристойно.

Lingq

Ще один сервіс з упором на відточування розмовних навичок за допомогою спілкування з носіями мови в рамках інтернет-спільноти на сайті. Однак базові знання доведеться отримувати через заготовлені тематичні онлайн-уроки за принципом, схожим з Rosetta Stone.

Безкоштовно користувач може отримати доступ до уроків, до носіїв мови і тестів на вивчений матеріал. А за доступ до мобільних додатків, словника та необмеженої кількості менторів доведеться заплатити. Також у системі ходить власна валюта, якою можна розраховуватися за послуги персональних репетиторів. Хоча за обмеженості бюджету можна обійтися і без них.

Раніше на AIN.UA виходила добірка 50 безкоштовних онлайн-курсів з IT і підприємництва, які стартують у 2015 році. Деякі стартували ще минулого тижня, але ще не пізно записатися на місячний курс. Головне, знову-таки – володіти англійською.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук