Приховані функції iPhone, про які ти не знав

Читати на RU

Ми стали практично нерозлучними зі своїми смартфонами, використовуючи їх цілодобово. Однак завжди приємно знати, що твій девайс вміє робити деякі речі, про які ти навіть не підозрював. Нещодавно Business Insider опублікував список прихованих функцій iPhone, якими ви навряд чи користувалися. AIN.UA переклав добірку: приховані функції iPhone, про які ти не знав.

iphone

Деякі з цих корисних «фішок» поховані глибоко в налаштуваннях телефону, тоді як інші перебувають на виду. А деякі – доступні тільки на iPhone 6 і iPhone 6 Plus.

  1. відповідай на повідомлення, не розблоковуючи телефон
Скрытые функции iPhone-1

Ти можеш відповідати на повідомлення прямо з екрана блокування: достатньо опустити шторку вниз і зробити свайп вліво над повідомленням про повідомлення. При цьому має з’явитися опція «Відповісти».

  1. Відповідай на повідомлення, не виходячи з додатків

Послідовність дій точно така ж, як і в попередньому випадку.

  1. Дізнайся, який додаток «жере» батарею найсильніше

Хочеш дізнатися, чому iPhone сідає швидше звичайного? Переходь у Налаштування>Основні>Статистика>Використання акумулятора. Витрата буде вказана у відсотках.

  1. Подивися всі фото, які тобі надіслав конкретний користувач, і які ти відправляв йому

Є простий спосіб побачити список усіх фото і відео, надісланих певному адресату. Просто відкрий листування з цією людиною і клікни «Дані контакту» в правому верхньому кутку.

  1. Відправляй аудіо- та відеоповідомлення, які самоусуваються
Скрытые функции iPhone-2

В iPhone є функція автоматичного видалення аудіозаміток і відеоповідомлень після перегляду їх одержувачем. Щоб увімкнути цю функцію, зайди в Налаштування>Повідомлення, прокрути екран униз, у розділ аудіо- та відео, і вистави інтервал видалення меседжу.

  1. Відправ другу своє місце розташування

Якщо ти не хочеш пояснювати, де перебуваєш, словами, ти можеш натиснути на кнопку «Дані контакту» під час листування і вибрати «Відправити мою поточну геопозицію».

  1. Дозволь близьким відстежувати свій маршрут

Якщо ти хочеш, щоб друзі та члени сім’ї могли відстежувати твоє місце розташування, ти можеш виконати описані в попередньому пункті кроки, але вибрати «Поділитися геопозицією».

  1. Вимкнути звук у текстових повідомленнях

Ти можеш вимкнути звук у текстових повідомленнях для певних контактів і листувань. Просто відкрий «Детально», і вибери режим «Не турбувати».

  1. Покинути груповий чат

Групові чати можуть бути корисними під час листування з кількома людьми, але можуть і дратувати. Якщо ти хочеш покинути такий чат, відкрий «Детально», і клікни «Покинути цю розмову».

  1. Задай ім’я груповому чату
Скрытые функции iPhone-3

Якщо ти часто листуєшся з певною групою людей, або тему вашої бесіди можна визначити кількома словами, є сенс дати ім’я такому листуванню. Відкрий меню «Докладно» і в полі «Ім’я групи» введи назву.

  1. Мультизадачність при написанні e-mail

Якщо ти пишеш електронного листа, немає необхідності видаляти його, щоб повернутися у «Вхідні» і переглянути іншу пошту. Під час роботи просто торкнися зони, де написано «Нове повідомлення» або тема листа, і потягни її вниз. Це закріпить недописаний лист у нижній частині екрана, а ти зможеш переглядати решту кореспонденції.

  1. Пересилай текстові повідомлення іншим контактам

Ти можеш переслати будь-яке SMS іншому контакту, прямо як в e-mail. Двічі торкнися повідомлення, яке потрібно відправити, вибери опцію «Ще…», і виділене повідомлення автоматично скопіюється в нове віконце. Залишиться тільки ввести ім’я одержувача.

  1. Використовуй Siri, не беручи телефон до рук

Не завжди потрібно утримувати кнопку Home, щоб запустити Siri. Якщо твій телефон увімкнений, ти можеш сказати «Hey Siri», щоб запустити віртуальну помічницю. Не забудь увімкнути її в налаштуваннях!

  1. Дозволь Siri читати будь-який текст
Скрытые функции iPhone-4

Ти можеш увімкнути режим читання для голосової помічниці, просто зайшовши в Налаштування>Основні>Універсальний доступ. Функція «Промовляння» – ось те, що тобі потрібно. Тепер у потрібний момент зроби свайп двома пальцями до низу екрана і Siri прочитає весь вміст.

  1. Навчи Siri вимовляти імена

Для початку запусти Siri і попроси її вимовити ім’я (наприклад, «What is my name?”). Коли вона виконає дію, скажи, що вона зробила це неправильно. Переконайся, що ти вимовив ім’я так само, як і вона. Потім голосова помічниця попросить тебе сказати, як ім’я звучить правильно. Потім запропонує три варіанти, один з яких тобі належить вибрати.

  1. Керуй iPhone рухами голови

Ще одна функція, захована в універсальному доступі. Зайди в цей розділ, перегорни екран до розділу «Фізіологія і моторика», вибери «Switch Control». Вибери пункт «Перемикачі», додай новий перемикач: «Камера». Вибери «Рух голови вліво» або «Рух голови вправо». І в розділі «Дії» вибери потрібне.

  1. Переглянь усі місця, де ти бував

Твій iPhone відстежує місце розташування, і є простий спосіб вивести на екран усі мітки, просто зайшовши в налаштування. Клікни іконку налаштувань, зайди в Конфіденційність>Служби Геолокації>Системні служби. Потім прокрути екран униз і клікни «Часто відвідувані місця». Усі локації будуть у розділі «Історія».

  1. Збережи життя батареї, перевівши телефон у режим сірих тонів

Якщо iPhone майже розряджений, і від нього потрібен тільки базовий функціонал, спробуй переключитися в режим відображення в сірих тонах для збереження енергії. Зайди в Налаштування>Основні>Універсальний доступ, і клікни «Відтінки сірого».

  1. Використовуй функцію підтягування екрана

Якщо ти використовуєш iPhone 6 або iPhone 6 Plus однією рукою, двічі торкнися клавіші Home, щоб посунути контент донизу екрана і дотягнутися до верхніх опцій. Головне: клавіші треба саме торкатися, а не натискати!

5
  1. Отримай медичні відомості для надзвичайних ситуацій прямо з екрана блокування

Якщо в додатку Health ти налаштував Medical ID, ти отримав можливість отримання медичних даних на екрані блокування без введення пароля.

  1. Дізнайся якість зв’язку прямо на iPhone

По-перше, тобі доведеться активувати додаток Field Test Mode. Для цього на екрані набору номера введи 3001#12345#, і зателефонуй.

Відразу після цього відкриється прихована програма з купою інформації, яка тобі не потрібна. Усе, що нас цікавить – число у верхньому лівому кутку смартфона. Воно може приймати значення від -40 до -130, але що ближче до 0, то сигнал сильніший.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук