7 онлайн-сервісів, що дають змогу слухати музику в Україні легально

Читати на RU

В очікуванні старту Apple Music, який відбудеться 30 червня, редакція AIN.UA зібрала 7 популярних музичних сервісів, доступних в Україні вже сьогодні.

7 онлайн-сервисов, позволяющих слушать музыку в Украине легально

Перспективи появи «повноцінного» Apple Music в Україні на момент написання замітки туманні трохи менше, ніж членство в Євросоюзі. Крім очевидних можливостей, у новому сервісі компанія об’єднає «живе» радіо Beats 1, безлімітний доступ до найбільшого каталогу музики з «місцем для спілкування фанів з артистами» під назвою Connect. Останній керівники можуть використовувати в педагогічних цілях, змушуючи недбайливих співробітників читати одкровення Джастіна Бібера замість штрафів.

Слухати великий легальний каталог музики або онлайн-радіо, спостерігати за творчістю артистів – звісно ж, усе це можна робити і зараз, без допомоги Apple.

Google Play Music

Google Play Music

Почнемо з важкої артилерії. Цей сервіс – фаворит чесного й економного українця. Тут і «шашечки” і «їхати”: легальний Google Play Music href=”https://ain.ua/2014/07/16/533039″ target=”_blank”>доступ до великого каталогу музики за 59 грн на місяць, можливість вивантажити свою фонотеку в «хмару», «розумні» плейлисти на основі смаків слухача. Слухати все це можна як у браузері, так і за допомогою фірмових додатків для iOS і Android. Аналога Connect поки що немає – за творчістю і життям артистів стежте на VH1 і в Twitter, якщо воно вам треба.

«Яндекс.Музыка»

Яндекс Музыка

Якщо зміг Google, за традицією довелося «змогти» і «Яндексу». Каталог бідніший, «розумні» плейлисти іноді не дуже розумні – зате їхній сервіс абсолютно безкоштовний для українців, якщо слухати музику в браузері комп’ютера. Сайт сервісу зручний, функціональний і красивий, з корисною інформацією про артистів – вчися, Google.

За місяць доступу до сервісу з мобільного з фірмового застосунку ввічливі люди з «Яндекса» попросять у вас 149 рублів (59 грн).

Spotify

Spotify

Тут був опис чудового сервісу Spotify. Але мій внутрішній цензор вважає, що доступ до сервісів через VPN принижує людську гідність. Не цього разу, Spotify.

Deezer

Deezer

Поки не було Google і «Яндекс.Музики», трава була зеленішою, а долар по 8 – виручав Deezer. У безкоштовній підписці можна необмежено слухати музику в браузері комп’ютера і планшета, і з деякими обмеженнями на мобільному телефоні (тільки мікси і «розумний» музичний потік Flow). За кращу якість «стріму», відсутність реклами, імпорт фонотеки і прослуховування офлайн потрібно заплатити 6,99 євро на місяць. Я згадав долар по 8 не для красного слівця.

Soundcloud

Soundcloud

Творці сервісу вважають, що Soundcloud – це платформа дистрибуції аудіо. Для нас із вами це означає, що тут можна слухати, колекціонувати, збирати в плейлисти не лише музику, а й, наприклад, записи радіопрограм чи звуки чорнобильського лісу. Присутність у Soundcloud стала гарним тоном для артистів, які викладають тут музику для «стріммінгу», а подекуди й для скачування. Слухати можна як у браузері комп’ютера, так і в зручному та красивому застосунку для iOS та Android.

wonder.fm

wonder.fm

Простий і красивий сайт, «надбудова» над Soundcloud. Тут на вас чекають складені вручну плейлисти з музики різних жанрів. У кожному плейлисті 99 треків, оновлюються вони регулярно. Слухати можна лише в браузері. Витончена спроба перетворити Soundcloud на якусь подобу музичного радіо.

TuneIn

TuneIn

І про радіо. TuneIn – чистої води радіоприймач, у якому є понад 100 000 справжніх радіостанцій з усього світу, а також незліченна кількість подкастів і аудіопрограм за запитом. Слухати радіо можна як у браузері комп’ютера, так і у фірмовому мобільному застосунку. Зверніть увагу на корисну функцію TuneIn – пошук по «живому ефіру» радіостанцій. Ви вводите ім’я виконавця або назву пісні, TuneIn миттєво знаходить потік радіостанції, в ефірі якої просто зараз грає музика, що вас цікавить. Чудовий спосіб знайти нове радіо до душі.

Музыкальные подкасты

iTunes

Дивно було б не згадати музичні подкасти. Це чудовий спосіб слухати не тільки музику, а й новини, цікаві факти з життя улюблених артистів. Найпростіший і найвірніший спосіб відкрити для себе світ подкастингу – встановити на комп’ютер iTunes, і досліджувати топ музичних подкастів. Тут вам і знамениті шоу від зірок – наприклад, «A State of Trance» Арміна ван Бюрена, «Аеростат» Бориса Гребенщикова, – і аматорські програми однодумців, і просто музика на будь-який смак.

Хорошої музики багато не буває. Та й що більше сервісів, то краще нам, користувачам – є з чого вибирати. Якщо ви слухаєте музику за допомогою сервісу, про який я не згадав, ласкаво просимо в коментарі. Тільки, чур – без «ВКонтакте».

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук