В Україні запустився проєкт із пошуку вакансій і стажувань у стартапах

Читати на RU

Співробітник бізнес-інкубатора GrowthUP Ігор Стефурак запустив власний проєкт – Workcelerator – сервіс із пошуку вакансій для роботи та стажування в стартапах. На момент старту проєкту доступно вже 14 вакансій в українських компаніях. Однак тільки Україною проєкт обмежуватися не буде. «Workcelerator – це премодеровані нетехнічні вакансії на стажування і роботу в галузі стартапів», – так характеризує проект його засновник.

Ідея виникла під час роботи Ігоря в GrowthUP. У бізнес-інкубаторі давно діє програма стажування, через яку пройшло 80% команди, зокрема сам Ігор. Влітку цього року заради експерименту компанія віддала 10 стажерів у портфельні стартапи. 5 із 10 студентів залишилися там працювати.

Workcelerator-1

Workcelerator-2

Після цього Ігор вирішив опитати засновників стартапів щодо того, чи користуються вони програмами стажування. Половина відповіла ствердно, інша – навіть не замислювалася про це. «Я вважаю, проблема в спотвореному сприйнятті процесу. Стажування – це не безкоштовна робоча сила, якою можна швидко закрити дірку в проєкті, що зростає», – пояснює Стефурак.

Проєкт вирішує проблему одразу з двох боків.

  • З боку стартапів: навчає їх працювати з документами під час прийому на роботу, зокрема NDA та Job Offer.
  • З боку стажерів: дає можливість попрацювати в стартапі, з перспективою повного працевлаштування та потраплянням в індустрію.

Важливо відзначити, що багато стажувань, представлених на сайті, – оплачувані. Крім цього вакансії ранжуються на віддалені та стаціонарні. Вакансії – не технічні. Тобто, Workcelerator – це не сайт для пошуку розробників. За допомогою ресурсу шукають асистентів, менеджерів по роботі з клієнтами, піарників, SMM-менеджерів, інтернет-маркетологів тощо.

На момент запуску на сайті було представлено 14 вакансій, зокрема від таких стартапів як AttendifyPublicfastWishround, Casual. Для того, щоб стартапи відгукнулися і розмістили вакансію, Ігор надіслав 26 листів засновникам, з якими особисто знайомий. Першими отримали доступ до сайту 500 студентів із розсилки Стефурака.

«За перший день запуску: – глибина перегляду склала 6,5 сторінок, час на сайті – 8,5 хвилин; – отримали 22 відгуки на вакансії та одну людину вже взяли на стажування», – ділиться першими результатами Ігор.

Проєкт не буде замикатися в рамках України. Насамперед засновник зацікавлений у залученні стартапів-роботодавців з-за кордону, які шукають віддалених стажистів (з наступного місяця). Наступний етап (запланований на другу половину 2016 року) – пошук стажерів для українських стартапів за кордоном, оскільки часто можуть знадобитися співробітники на ринках, на які компанія планує виходити.

Workcelerator-3
Ігор Стефурак, засновник проекту

Інвестиції в проект не знадобилися. Workcelerator Ігор розробив своїми зусиллями. Однак є й деякі гіпотези щодо бізнес-моделі: «Перший варіант, який я спробую після тестового періоду, – річна підписка для стартапів».

Наразі сайт може виявитися корисним для двох категорій користувачів – стартапів-роботодавців і потенційних стажистів/співробітників. Дизайн і функціональність будуть доопрацьовуватися, але перша версія вже є повністю працездатною.

Нагадаємо, нещодавно ми публікували статтю про те, чому американські студенти хочуть працювати в стартапах, а не в Google або Apple, в якій Ігор також прокоментував українські реалії.

 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук