Український TripMyDream був визнаний найкращим тревел-стартапом світу і отримає інвестиції до $500 000

Читати на RU

Учора у швейцарському місті Лозанна відбувся фінал міжнародного стартап-конкурсу Seedstars Summit 2016, на якому обирали найкращий туристичний стартап світу. Головний приз – інвестиції на суму до $500 000 – отримала українська компанія TripMyDream. Команда боролася за звання переможця серед десяти фіналістів, серед яких команди з Європи, Африки та Америки.

TripMyDream-1

«Для нас ця перемога означає, що ми робимо продукт, який потрібен людям, рухаємося в правильному напрямку. Також ми знайшли для себе дуже важливих партнерів, синергія з якими дасть безліч можливостей. Це і доступ до нових ринків, і технологій, контенту, досвіду, що для нас є ключовим», – розповів у коментарі AIN.UA засновник проєкту Андрій Буренок.

TripMyDream запустився в травні 2015 року. На відміну від схожих сервісів, він підшукує подорож без зазначення точки призначення. Досить вписати у форму місто вильоту, період і вид відпочинку (зимовий/літній/екскурсійний), запланований бюджет – і TripMyDream видасть найбільш підходящі та економні результати. А якщо таких немає, запропонує «накинути грошенят».

У TripMyDream немає турів як таких: «Ми не туроператор. Ми – сервіс, який об’єднав емоційний і раціональний контент для кожного міста в одному місці. Для кожного напрямку рушій аналізує всі можливі перельоти, готелі, варіанти як дістатися, і динамічно пакетує це в пропозицію. Автобуси та інші варіанти транспортування (таксі, поїзд, Uber) додані в рамках як дістатися до готелю», – розповів раніше AIN.UA Андрій. Наразі команда працює над оновленням продукту, яке стане доступним для користувачів за кілька місяців разом із мобільним додатком.

TripMyDream був не єдиним стартапом з України, який пройшов до фіналу. Серед них був також PeopleFlyPlanet, який на конкурсі помилково представили як російський. У команді справді є росіяни – один із фаундерів із Москви, тож відбірковий тур команда проходила в столиці РФ. Однак компанія працює на українському ринку, а троє з п’яти членів команди – українці.

Також за звання переможця боролися команди з Болгарії, Росії, Мексики, Нігерії, Чилі, В’єтнаму, Кенії та Абіджаму. Однак перемога дісталася українцям.

Про перемогу TripMyDream з місця подій повідомила у Facebook Альона Калібаба, ком’юніті контриб’ютор простору «Часопис», який з 2015 року є партнером Seedstars World family. Як зазначив президент GrowthUp Group Денис Довгополий, команда практично підняла late seed (пізній посівний раунд). Буренок же вважає, що вирішальний внесок, який привів TripMyDream до перемоги, став пітч перед аудиторією у 800 осіб:

За словами Калібаби, наступний конкурс відбудеться в Україні в «Часописі». У ньому також братимуть участь українські команди.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук