Українські компанії попросили клієнтів із російськими email-адресами перейти на інші сервіси

Читати на RU

Великі українські онлайн-майданчики, серед яких інтернет-магазин Rozetka.ua, сайт оголошень OLX і маркетплейс Prom.ua, порекомендували користувачам змінити прив’язані російські поштові сервіси на інший аналог.

Онлайн-майданчики звернули увагу, що користувачі, у яких прив’язані заборонені поштові сервіси, ризикують втратити доступ до акаунту, нових повідомлень та іншої інформації. Серед таких email-адрес – mail.ru, yandex.ua, yandex.ru, inbox.ru, list.ru, bk.ru, mail.ua і rambler.ru. У листах клієнтам порекомендували перейти на Gmail, Ukr.net, Outlook.com, Bigmir.net або I.UA

российские почтовые сервисы-1
Приклад розсилки від Prom.ua.

У OLX підкреслили, що близько половини користувачів сайту зареєстровані через російські поштові сервіси, які потрапили під заборону. «Наразі ми спрямовуємо всі наші зусилля на те, щоб переконати таких користувачів змінити поштові сервіси для авторизації на OLX. Ми також рекомендуємо всім змінити електронні адреси і для входу на інші ресурси – соцмережі, торгові майданчики, форуми та інші», – заявив директор OLX в Україні та Центральній Азії Сергій Гапоченко.

Своєю чергою, маркетинг-директор INTERTOP Валерія Толочина зазначила, що клієнти однойменного інтернет-магазину за власною ініціативою почали міняти російські поштові сервіси на Ukr.net: «Учора розпочалася активна зміна електронних адрес з Mail.ru і Яндекс (близько 30% нашої бази) на Ukr.net. Сьогодні процес уже має масовий характер: сотні звернень про заміну email у програмі лояльності, працюють усі оператори кол-центру, зростання активності в чаті».

У компанії Нова Пошта зазначили, що отримали близько 300 звернень щодо зміни email-адреси.

Нагадаємо, раніше AIN.UA повідомляв, що президент Петро Порошенко підписав указ про блокування «Вконтакте», «Однокласників» і сервісів «Яндекса» і Mail.ru на території України. Сервіси Mail.ru, «Яндекс», «Одноклассники» і блокування «ВКонтакте» перебувають у списку під номерами 275, 422, 423, 425. У списку санкцій, які застосовуються до цих юросіб, є і пункт «заборона інтернет-провайдерам надання послуг з доступу користувачам мережі інтернет до ресурсів сервісів».

Блокування «ВКонтакте», «Яндекс» і Mail.ru – сайтів, які традиційно входять до рейтингів найпопулярніших сайтів в уанеті. «ВКонтакте» – найбільша соцмережа в уанеті за аудиторією та охопленням, пошук «Яндекс» в уанеті – другий за популярністю після Google. За даними Gemius на лютий 2017 року, щомісячна аудиторія «Одноклассники» в Україні становить 9,5 млн осіб. Щодня соцмережу відвідують 5,4 млн.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук