Де слухати музику безкоштовно: альтернативи «ВКонтакте» (+2 платні)

Читати на RU

Президент України своїм указом від 15 травня розхвилював шанувальників безкоштовної потокової музики. Під загрозою музичний розділ «ВКонтакте», який для багатьох перетворився на стримінговий сервіс із найповнішим каталогом, а з ним і «Яндекс.Музыка». В AIN.UA без музики жити не можуть, тому редактори прошерстили інтернет на предмет альтернативних потокових сервісів із можливістю слухати музику безкоштовно.


У 2021 році ми оновили цей текст. AIN.UA додав ще кілька сервісів, що дають змогу слухати музику онлайн безкоштовно, а також оновив ціни платних сервісів.


Де слухати музику безкоштовно

SoundCloud

Першим на думку спадає сервіс SoundcCoud, зрозуміло, тому що він безкоштовний. Тут виконавці самі публікують свої твори, щоб зібрати фідбек і поділитися новинками зі своєю аудиторією, тому сервіс абсолютно легальний і називати вас піратом за те, що ви слухаєте музику без плати за підписку ніхто не буде.

слушать музыку бесплатно-1

Однак не всі виконавці такі щедрі, тож музику Beyonce чи Тейлор Свіфт у Soundcloud ви знайдете, хіба що, в обробці якогось діджея. Зате українські музиканти не скупилися, тому слухати своє тут можна практично без обмежень. І так, у них є «Гриби».

Soundcloud хороший як на ПК, так і на мобільному, завдяки офіційному застосунку з доволі красивим інтерфейсом. Тут також можна формувати плейлисти і просто запам’ятовувати вподобані треки, лайкаючи їх. А ще ділитися з друзями, коментувати і розважатися, як у справжнісінькій музичній соцмережі.

Mixcloud

Mixcloud – популярний майданчик, на якому безплатно можна послухати електронну музику та подкасти. Контент можна завантажувати, для чого не потрібно купувати підписку. Крім того, діджей-сети можна послухати онлайн у форматі live. Музику можна відфільтрувати за категоріями та популярністю.

слушать музыку бесплатно-2

Spotify

Ще один легальний і водночас безкоштовний сервіс потокового прослуховування музики, який став доступний офіційно в Україні 2020 року.

слушать музыку бесплатно-3

Spotify дає змогу слухати музику безкоштовно, але з обмеженнями. Недолік безкоштовної версії Spotify у тому, що музику не можна зберігати на пристрій (для цього доведеться купити підписку). Українські користувачі можуть перейти на Premium, який відкриває доступ до повного пакету послуг сервісу за $4,99 на місяць. До тарифу Premium для сім’ї, який коштуватиме $7,99 на місяць, може підключитися до 6 членів сім’ї.

Deezer

Сервіс дуже схожий на Spotify, тільки без проблем працює в Україні. У ньому також є можливість слухати музику безкоштовно і хороша рекомендаційна система. Можна також знаходити улюблені композиції та слухати їх альбомами або формувати власні плейлисти з того, що сподобалося.

Користуватися Deezer можна як у браузері, так і завантажити десктопний клієнт. А на ходу слухати музику можна в мобільному додатку Deezer, практично не нудьгуючи за музичним розділом «ВКонтакте». Приємний сюрприз – у Deezer є й українські виконавці, причому не тільки розкручені на весь світ, а й досить андеграундні.

Bandcamp

Потоковий аудіосервіс Bandcamp доступний безкоштовно. Користувачі можуть слухати музику і додавати її в плейлисти. Оскільки контент на майданчик завантажують незалежні артисти, кожен користувач може підтримати виконавця і надіслати пожертвування. Примітно, що деякий контент на Bandcamp доступний не тільки для прослуховування в онлайні, а й для скачування.

слушать музыку бесплатно-4

TuneIn

Платформа TuneIn трохи відрізняється від сервісів вище. На ній юзери не можуть шукати треки окремо, для прослуховування пропонуються радіостанції. Користувач може знайти онлайн-стрім музики на будь-який смак – радіостанції розбиті за категоріями. Крім того, доступні й стандартні станції радіостанції з усього світу, подкасти та спортивні трансляції. У TuneIn також є зручний мобільний додаток. Платформа безкоштовна.

Платні сервіси YouTube Music і Apple Music

Залежно від того, який у вас смартфон, можна слухати музику в потоці, не виходячи за рамки своєї що називається «екосистеми». Для Android-смартфонів це YouTube Music, для iPhone – Apple Music. Обидва сервіси платні, зате на якість музики скаржитися не доведеться. Що стосується цін, то YouTube Music обійдеться від 79 грн на місяць, Apple Music – $4,99.

Нагадаємо, мобільні оператори вже почали відключати доступ користувачам до російських сервісів.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук