Запущено верифікацію Nimses. Що це таке

Читати на RU

Учора популярний український додаток Nimses оновився, породивши хвилю тривоги в ком’юніті німерів – з’явилася верифікація користувачів, анонсована ще 12 червня 2017 року. Відтепер кожен «німер» стурбований не стільки майнінгом внутрішньої валюти, скільки тим, як отримати заповітну позначку «Людина» у свій профіль. А ще команда оголосила про швидкий запуск музичного сервісу всередині програми. AIN.UA з’ясував, навіщо потрібна верифікація і що буде з тими, хто не зможе її пройти, а також яким буде Nimses Music.

Навіщо з’явилася верифікація Nimses

Увечері 20 червня, після оновлення застосунку в Nimses, невелика частина користувачів отримали статус «Human», а решта – необхідність пройти верифікацію і обзавестися таким статусом.

верификация Nimses-1
Верифікація Nimses
Ось так відрізняються профілі верифікованого і не верифікованого користувачів Nimses

Користувачам, які отримали статус «Людина», соцмережа дала право верифікувати інших користувачів, які поки що не мають такого статусу. Однак цим правом потрібно розпоряджатися з обережністю: якщо «людина» випадково верифікує бота, то сама позбудеться заповітного статусу. Про це йдеться в розсилці, яку отримали «перші люди».

верификация Nimses-2
Верифікація Nimses

Таким чином у Nimses намагаються боротися з ботами у своїй мережі, яких стає дедалі більше. Такі акаунти запускають різноманітні шахрайські схеми, виманюючи у користувачів німи під різними приводами або навіть доступ до їхніх акаунтів.

«Ми створюємо екосистему, в якій будуть тільки живі люди. І максимально суворо ставимося до нашого основного правила: 1 нім = 1 хвилина життя справжньої людини», – пояснив AIN.UA керівник зі зв’язків із громадськістю в Nimses Єгор Охотников. Він також розповів, як команда визначила перших «людей”: «Ми просимо користувачів верифікувати тільки тих, кого вони знають особисто, і тому ми намагалися не покладатися на будь-які алгоритми або програми.

Ми обрали людей, з якими комунікували за час створення проєкту. Якби ми довірилися машині, ми могли б верифікувати того, кого в реальному житті не існує».

Навіщо ставати «людиною»

Раніше ми повідомляли про те, що адміністрація Nimses обіцяє незабаром запустити Nimses Goods – розділ, у якому за накопичені німи можна буде купувати і продавати реальні речі та послуги. Сервіс усе ще не запущено, проте команда вже зробила новий цікавий анонс: потоковий музичний сервіс Nimses Music – те, через що багато українських користувачів досі не можуть пережити блокування «ВКонтакте».

Про терміни запуску музики в Nimses мовчать, проте відомо, що сервіс працюватиме за передплатою і заплатити за нього можна буде німамі. Вартість доступу до Nimses Music становитиме 27 000 німів або $27 за курсом, задекларованим командою проекту.

верификация Nimses-3

«Nimses Music буде створено на кшталт найкращих світових стандартів музичних сервісів, але вся музика в ньому буде абсолютно легальною і безкоштовною – платити вам потрібно буде хвилинами свого життя», – пояснив Єгор Охотников. З ким працює компанія для отримання бази легальної музики – у компанії не розповіли.

Однак не всі зможуть скористатися такою можливістю: тільки верифікованим користувачам із позначкою «Людина» буде відкрито доступ до Nimses Music і Nimses Goods. Ті, хто не зможе себе верифікувати, зможуть використовувати тільки базову функціональність, тобто спілкуватися з іншими користувачами без можливості витратити накопичені німи на щось відчутне.

Як стати «людиною»

Щоб обзавестися статусом живої людини в Nimses, необхідно отримати підтвердження від мінімум шести користувачів, які вже мають такий статус. Для цього тим, хто не верифікований, адміністратори дали можливість знайти вже верифікованих користувачів у пошуку і поспілкуватися з ними в надії отримати апрув.

Варто зазначити, що до цього завдання користувачі поставилися з великою серйозністю – за ніч я отримала близько сотні повідомлень від незнайомих користувачів із проханням підтвердити, що вони – «люди». І такі повідомлення продовжують надходити.

Усі робили це по-різному: хтось просто надсилав шаблонні повідомлення, хтось давав «хабар» у вигляді N-ої кількості німів на мій акаунт, хтось вмовляв, а дехто навіть не полінувався відшукати мене в інших соціальних мережах, ознайомитися з моєю роботою і знайти точки перетину інтересів…

Нагадаємо, Nimses – це український проєкт, який позиціонує себе як геолокаційна криптосоцмережа, що дає комерційну цінність людському часу. Кілька тижнів тому проєкт наробив багато галасу в уанеті й рунеті та за лічені дні вибився в топи App Store і Google Play, ставши одним із найбільш вірусних українських IT-проєктів. На сьогодні у застосунку, офіційний запуск якого відбувся 1 червня, вже понад 1 млн завантажень у Google Play із середньою оцінкою 4,4.

Докладніше про те, як влаштована соцмережа і в чому її ідея, можна почитати в нашому матеріалі. Якщо коротко – автори проекту вивели «суперлайк», еквівалентом якому став прожитий реальними людьми час. Цей «суперлайк» назвали німом – у Nimses він має статус криптовалюти, вартість якої розробники визначили в розмірі 1000 Nim = $1.

У майбутньому за німи можна буде купувати реальні речі та послуги, як обіцяють у компанії, втім ще до запуску Nimses Goods деякі компанії вже обмінюють свої товари на німи, скоріше з маркетинговою, ніж комерційною метою. Щоправда, виходячи з вартості цих товарів, реальний курс німа дещо нижчий, ніж декларований.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук