Українські IT-компанії показали єдині вимоги до джуніорів, які хочуть до них на роботу

Читати на RU

Асоціація «ІТ України», яка об’єднує багато великих IT-компаній, 18 квітня презентувала уніфіковані вимоги української IT-індустрії до junior-фахівців – тестувальників і розробників. Як пояснюють в асоціації, єдині вимоги до джуніорів допоможуть тим, хто хоче почати будувати кар’єру в галузі і зрозуміти, які навички та вміння потрібні насамперед.

Документ, де зібрані єдині вимоги до джуніорів, уже доступний в інтернеті в Google-докс. Він складений англійською мовою.

У ньому зібрані дані за такими позиціями, як Junior Software ENGINEer і Junior Software Testing Engineer. Для них детально розписані hard skills (професійні вміння) і soft skills (соціальні вміння). Для всіх навичок визначається необхідний рівень – новачок (novice) і середній рівень (intermediate).

Приміром, щоб почати працювати в IT, джуніор-розробник повинен мати навички HTML/CSS середнього рівня, а JavaScript або .NET – початкового. А якість коду чи відстеження помилок не є пріоритетними параметрами, оскільки вони покращуються з досвідом.

В асоціації «ІТ України» наводять кілька прикладів подібних вимог у вигляді інфографіки:

требования к джуниорам-1

Над документом працювали фахівці з таких компаній, як Astound Commerce, EPAM, Ciklum, GlobalLogic, Insart, Innovecs, Luxoft, SoftServe, SPD Ukraine і Terrasoft. Документ був схвалений і іншими компаніями-учасницями асоціації.

требования к джуниорам-2

«Істотна частина компаній на ринку очікуватиме саме таких знань і вмінь від претендентів на роботу. Це буде свого роду «дорожньою картою» для розробників. Варто зазначити, що часто кар’єру в IT починають саме з тестувальників або розробників, і саме ці професії є базою для подальшого розвитку», – пояснили редакції в «ІТ України».

Також, документ зорієнтований на українські виші та їхніх студентів. Навчальні заклади можуть адаптувати свої освітні програми під вимоги ринку, а студенти – вивчати, які навички стануть у пригоді їм у майбутньому, щоб потрапити на роботу в IT.

требования к джуниорам-3

Нагадаємо, у лютому цього року було опубліковано черговий рейтинг найбільших IT-роботодавців України, складений медіа DOU. Багато компаній із тих, що працювали над вимогами до джуніорів, присутні в цьому рейтингу.

UPD: у 2021 році документ із вимогами до джуніорів не доступний.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук