В Україні тепер можна відновити та поміняти водійські права онлайн

Читати на RU

В «Електронному кабінеті водія» з’явилася нова цифрова послуга – заміна водійського посвідчення онлайн. Якщо ви втратили права або їх потрібно перевипустити з будь-яких причин, можна подати заяву онлайн. AIN.UA розповідає, як поміняти права онлайн.

Для того, щоб скористатися новою цифровою послугою, потрібно авторизуватися в «Електронному кабінеті водія« за допомогою КЕП (кваліфікованого електронного підпису), BankID (“ПриватБанк» або monobank) або MobileID.

Потім потрібно вибрати пункт меню на панелі інструментів «Електронні послуги», у спадаючому вікні вибрати «Електронні послуги».

Поменять права онлайн-1
Як поміняти права онлайн

Потім зі списку пропонованих послуг потрібно перейти в розділ «Відновлення та обмін водійського посвідчення». Однак, варто звернути увагу, що за цю послугу стягується адміністративний збір.

поменять права онлайн-2

Після цього вам необхідно буде вказати причину заміни прав і заповнити заяву в електронній формі. Далі буде потрібно її підписати, її можна за допомогою КЕП або MobileID і відправити. Заявлений термін виконання заявки – 5 робочих днів.

поменять права онлайн-3

Останній крок перед тим, як поміняти права онлайн – обрати сервісний центр МВС, у якому вам зручно їх отримати. Тож візит усе-таки доведеться здійснити, однак стояти в черзі, щоб забрати права, не потрібно.

Нижче можна подивитися відео-інструкцію про те, як переказати права онлайн у кілька кліків.

Як повідомляють у МВС, відновлення та заміна водійського посвідчення – є однією з найпопулярніших послуг сервісних центрів відомства: щорічно за нею звертається понад 500 000 українців.

Примітно, що в «Електронному кабінеті водія» можна зробити онлайн-замовлення індивідуальних номерних знаків або перевірити авто за VIN-кодом.

Нагадаємо, у 2019 році набув чинності наказ Міністерства внутрішніх справ України «Про внесення змін до Порядку замовлення, видачі та обліку номерних знаків транспортних засобів». Автовласники змогли замовляти номерні знаки онлайн в особистому Електронному кабінеті. Про те, як це зробити AIN.UA розповідав у детальній інструкції. До цього моменту для замовлення номера необхідно було відвідати Головний сервісний центр або територіальний. Причому кілька разів: перший – для здійснення замовлення номера, другий – щоб забрати готовий номерний знак.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук