«Хто ви за національністю» – новий тренд в Instagram від українських розробників

Читати на RU

В інтернеті знову завірусився додаток Gradient. Раніше він пропонував дізнатися, на кого зі знаменитостей схожий користувач. Нова функція дає змогу нібито пройти «ДНК-тест» і визначити національність.

Застосунок доступний для скачування на iOS і Android. Щоб дізнатися «своє історичне коріння» потрібно натиснути «Спробувати» і завантажити фотографію. Після аналізу, її можна зберегти в галерею та опублікувати в соцмережах.

узнать национальность маска-2

Це не перший віральний успіх Gradient. У вересні 2019 року застосунок за два дні потрапив у топ App Store в Україні, а в жовтні піднявся на перше місце в США завдяки функції «На кого ти схожий?».

узнать национальность маска-1

Українське коріння

Співзасновники Gradient – українець Владислав Уразов і росіянин Богдан Матвєєв. Раніше вони разом працювали над проектом Teleport – цей фоторедактор завоював популярність завдяки можливості реалістично пофарбувати волосся. У 2017 році додаток купила Snap за $8 млн.

А партнери створили нову компанію – Ticket to the Moon, Inc з реєстрацією в американському штаті Делавер. У ній Уразов – виконавчий директор, а Матвєєв – технічний. У профайлі VC.RU повідомляють, що у 2019 році у фірми було близько 15 розробників із Москви та Одеси.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук