Кабмін показав план виходу з карантину. Старт – з 11 травня

Читати на RU

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль представив план виходу з карантину в Україні. У разі позитивних змін із погляду епідеміологічної ситуації в країні, план почнуть втілювати з 11 травня (до цієї дати в Україні продовжено карантин). Про це пише «Українська правда».


У квітні 2021 року в Україні все ще діють карантинні обмеження. Зокрема, у Києві запровадили жорсткий локдаун, а громадським транспортом можна скористатися лише за наявності спеціальної перепустки. У столиці зачинено кінотеатри та ТРЦ, школи й дитячі садки, а ресторани працюють тільки на винос. Докладніше про це – у матеріалі.


план выхода из карантина-1
План виходу з карантину

План виходу з карантину, поетапно:

Перший етап виходу з карантину: парки, зони відпочинку, частина об’єктів індустрії краси, оптова та роздрібна торгівля непродовольчими товарами, кафе з обслуговуванням на винос, автомийки, веломагазини, нотаріуси.

Другий етап: відновлення навчання випускних класів у школах, заклади громадського харчування з обслуговуванням на винос, спортивні зали, готелі.

Третій етап: дитячі майданчики, окремі навчальні заклади, метрополітен для спецперевезень, транспортне сполучення між містами в межах області, ТРЦ (без розважальних зон), театри та кінотеатри, громадське харчування з відвідувачами.

Четвертий етап: весь наземний транспорт + метрополітен для всіх, усі навчальні заклади, усі розважальні заклади, стоматологія, усі заклади громадського харчування.

П’ятий етап: зняття всіх обмежень.

Знімати обмеження будуть з оглядкою на кількість хворих і тих, хто одужав. Згідно з представленим Шмигалем планом, кількість тих, хто одужав, має постійно зростати, кількість нових виявлених випадків – знижуватися. У такому разі держава буде переходити від одного пункту до іншого. Це необхідно, щоб не створювати додаткового навантаження на систему охорони здоров’я в Україні.

Сам план також має низку неточностей. Наприклад, відкривати спортзали та фітнес-центри дозволять як на етапі два, так і на етапі чотири. Також із закладами громадського харчування, які відкривають для відвідувачів одразу на кількох етапах.

На момент підготовки матеріалу в Україні понад 8100 підтверджених випадків, понад 200 людей померло, 7142 – вилікувалися. А український бізнес передав допомоги на понад 1 млрд грн.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук