Apple, схоже, відкриває компанію в Україні

Читати на RU

Компанія Apple, схоже, зареєструвала товариство з обмеженою відповідальністю в українській юрисдикції. Відповідний запис з’явився в державному реєстрі юросіб та фізосіб-підприємців. AIN.UA розповідає про офіс Apple в Україні.

Датою реєстрації вказано 15 квітня 2020 року, адреса – IQ Business Center, директор компанії – Роман Гуменюк.

Apple в Украине-1

Редакція AIN.UA надіслала запит в Apple з проханням підтвердити або спростувати цю інформацію, але на момент публікації матеріалу відповіді не вдалося отримати. При цьому, в самому реєстрі кінцевим бенефіціаром вказана Apple Inc. За словами одного з джерел видання, українська компанія дійсно відкривається американській Apple. Але офіційного підтвердження у AIN.UA поки що немає.

За словами джерела на ринку, відкриття юрособи Apple в Україні – однозначно важливо:

«Найімовірніше, самі займатися дистрибуцією продуктів вони не будуть: це довгий складний процес. Але можуть авторизувати ще кілька інших постачальників легальної продукції в країну. Плюс – запустити більше локалізованих сервісів. У будь-якому разі, юридична присутність – важливий знак для ринку».

За даними AIN.UA, оголошення про старт роботи підрозділу Apple в Україні може відбутися вже цього літа. Однак офіційно компанія поки що не підтвердила свої плани працювати на українському ринку.

UPD: Офіс Apple в Україні все ж з’явився

7 липня 2021 року Apple відкрила офіційний офіс в Україні.

Тепер же саме Apple ввозитиме техніку в Україну, постачатиме на місцевий склад Asbis – офіційного дистриб’ютора техніки в країні – і далі Asbis відвантажуватиме техніку партнерам. Попри це повністю «сірий» ринок нібито офіційної техніки не зникне: це вигідно як ритейлерам, які заробляють більше, так і корумпованим структурам митниці, які отримують свою вигоду.

Після появи Apple в Україні сама компанія може стати частиною b2b бізнесу. Зараз є Asbis, який працює з великими офіційними мережами, а також може напряму працювати з найбільшими клієнтами, які купують для себе одразу багато офіційної техніки. Тепер найбільших клієнтів собі може забрати Apple. Як наслідок, Asbis візьме собі клієнтів поменше. Як наслідок, дрібний приватний бізнес буде змушений боротися за свою частку ринку, фактично отримавши ще одного конкурента в особі свого головного постачальника – Apple.

Детальніше про появу офісу Apple в Україні читайте в матеріалі.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук